Természetes hatású rögzített fogpótlás: a korona

Az esztétikai fogászatban leggyakrabban alkalmazott fogpótlási módszer a fogak koronázása. Számos esztétikai problémára nyújt hatékony megoldást, mint például a gyökérkezelt fogak védelmére, vagy amikor a szuvasodás már olyan mértékben károsította a fog koronai részét, hogy az egy töméssel vagy egy fogbetéttel már nem korrigálható. Foghiány esetén a hiányzó fogra és az amelletti pillérekre helyezett híd tagjai is koronák, illetve kedvező esetben a beültetett implantátumok tetejére is úgynevezett implantátumkoronákat helyezünk.

A fogkoronák és fogpótlások minden esetben az egyén lenyomatára, egyedi formában készülnek, mert funkciójukat tekintve a koronáknak tökéletesen kell illeszkedniük a helyükre. A fogkorona nem okozhat harapási rendellenességeket, valamint esztétikai szempontból sem mindegy, hogy milyen formájú, árnyalatú lesz az ilyen típusú fogpótlás.

Lenyomatvétel után a korona laboratóriumban, fogtechnikus közreműködésével készül. Anyagát tekintve az ideiglenes korona műanyag, míg a végleges változat már aranyból, fémkerámiából vagy cirkónium-dioxid alapú kerámiával leplezett módszerrel (ezt nevezzük porcelán koronának), illetve full cirkóniumból is készülhet. Ezen anyagok teljesen fémmentesek, kompatibilis a szövetekkel, továbbá erős és tartós megoldást nyújtanak. A cirkóniumok színárnyalata és a fényáteresztő képessége tökéletesen megegyezik a természetes fogakéval, ezért igen magas az esztétikája. Napjainkban használt legkorszerűbb anyag. Fogászatunk kizárólag csak fémmentes fogpótlásokkal dolgozik, amik mind tartósság, mind pedig esztétikum tekintetében prémiumminőséget képviselnek.

A fogkorona készítésének lépései:

  1. A fogorvos helyi érzéstelenítés mellett megfelelő formára csiszolja a még megmaradt fogfelszínt.
  2. Csiszolás után a fogorvos precíz lenyomatot készít a környező fogazatról, a harapásról, illetve a megformázott fogcsonkról. Implantátum esetén a betekert gyógyulási csavarral vesz lenyomatot.
  3. A végleges korona beragasztásáig ideiglenesen műanyag koronát tesz a fogcsonkra. Vagy adott esetben az implantátumra helyezett felépítményre.
  4. Mielőtt a fogtechnikus elkészítetti a végleges koronát, mattpróbára lehet szükség, ahol még egyszer átbeszélik a színt, formát, méretet, és ha nem illeszkedik tökéletesen a korona, azt korrekcióra visszaküldi a technikára, melyet aztán a labor készre visz.
  5. A fogorvos speciális fogászati ragasztócementtel rögzíti a végleges koronát. Implantátumok esetén csavarral vagy ragasztóval rögzíti azt a felépítményen.

Esztétikai fogászatunkon minden fogpótlással kapcsolatos kérdésedre választ kaphatsz – fordulj bizalommal szakembereinkhez!

Annak érdekében, hogy látogatásod szuper gyors és hatékony legyen, megpróbáljuk pontosan ütemezni fogorvosaink és higiénikusaink menetrendjét. Csapatunk minden tagja professzionális munkát végez az adott területén. Bízunk benne, hogy bárkihez is kerülsz, elégedett leszel. Ha van egy konkrét fogorvos vagy higiénikus, akit meg akarsz látogatni, hívj minket a +36 20 499 9900 telefonszámon, és mi gondoskodunk róla, hogy Neked is megfelelő időpontot találjunk.

Teljes körű szolgáltatást nyújtó Budapesti fogorvosi stúdiónk számos megelőző, helyreállító és kozmetikai fogászati szolgáltatást kínál.

A tőlünk 30 méterre levő Corvin pláza parokolójában kényelmesen találsz helyet, ahol 1 óra díjmentes.

Készpénzzel, illetve bankkártyával is.

Az alábbi egészségpénztári kártyáddal is fizethetsz:

OTP, Prémium, MedicinaTEMPO, MKB-Pannonia, Allianz Hungária, Dimenzió, Generali, Izys, Vasutas, Vitamin, Életút Egészség- és Önsegélyező Pénztár; Herendi Porcelánmanufaktúra Rt., Új Pillér, Danubius Gyógyüdülők Egészségpénztára, Aranykor Országos Önkéntes Egészségpénztár, AXA Önkéntes Egészségpénztár, Patika Önkéntes Kölcsönös Egészségpénztár

Bizonyos kezeléseket OTP-, MKB- és K&H SZÉP kártyáddal is fizetheted.

Image

1082 Budapest, Corvin sétány 1/D. 
Bejárat a Futó utca 44. felől

NYITVATARTÁS


Hétfő péntekig: 9:00-17:00
Szombat-vasárnap: zárva

Image
hu.jpg
de.jpg
en.jpg
Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a teljesebb felhasználói élmény és anonim látogatottsági statisztikák gyűjtése céljából.