Parodontológia

Image

Fogágy-betegség és érzékeny fogak kezelése

Fogfájás, ínyproblémák kezelése

A fogágy gyulladás vagy ínygyulladás nagyon sok ember életét keseríti meg. Gyakran találkozunk olyan esetekkel, amikor a fogak szuvasodás mentesek, azonban a páciens sorra veszíti el fogait. A fogak elvesztéséhez vezető fogágy gyulladásért elsősorban az el nem távolított fogkő, genetikai hajlam, a nem megfelelő szájhigiénia, vagy ezen tényezők kombinációja felelős. A fogágybetegségek megelőzése és rendszeres kezelése ellenére előfordulhat, hogy a fogíny gyulladása mellett úgynevezett tasakok is kialakulnak az íny szélén. A már kialakult fogágygyulladás ilyenkor íny alatti tisztítással, azaz kürettálással kezelhető.

A fogászat egyik speciális ága, a parodontológia. A fogágybetegség a fogat körülvevő szövetek baktériumok okozta gyulladásos megbetegedés. Erre specializálódott fogorvos a parodontológus.

fogágy-betegségek

Gyakori kérdések a fogágy-betegségek kapcsán

Kattints a Téged érdeklő kérdés címére a válasz megtekintéséhez!

Mit kell tudni a fogínygyulladásról?

Fogkő nem csak a fog látható részein rakódik le – ha az íny elválik a fogtól, akkor már az íny alatti területeken is képződik. Rengeteg baktérium tapad hozzá, azok pedig állandó gyulladásban tartják az ínyt, majd a fogágyat.

  • Fogínygyulladáskor az íny piros, vérezhet és duzzadt. Fogmosáskor erősebb nyomásra az magától is vérezhet. A folyamat romlásával úgynevezett korai fogágygyulladás alakulhat ki, ilyenkor a gyulladás már a mélyebb szövetekre is húzódhat.
    Az ínygyulladás fő oka, hogy a beteg nem tudja rendesen megtisztítani a fog és az íny határát:
    • vagy azért, mert nem mos elég gyakran fogat,
    • vagy pedig azért, mert a fogkefét nem használja elég hatékonyan.

 

 

Annak érdekében, hogy látogatásod szuper gyors és hatékony legyen, megpróbáljuk pontosan ütemezni fogorvosaink és higiénikusaink menetrendjét. Csapatunk minden tagja professzionális munkát végez az adott területén. Bízunk benne, hogy bárkihez is kerülsz, elégedett leszel. Ha van egy konkrét fogorvos vagy higiénikus, akit meg akarsz látogatni, hívj minket a +36 20 499 9900 telefonszámon, és mi gondoskodunk róla, hogy Neked is megfelelő időpontot találjunk.

Teljes körű szolgáltatást nyújtó Budapesti fogorvosi stúdiónk számos megelőző, helyreállító és kozmetikai fogászati szolgáltatást kínál.

A tőlünk 30 méterre levő Corvin pláza parokolójában kényelmesen találsz helyet, ahol 1 óra díjmentes.

Készpénzzel, illetve bankkártyával is.

Az alábbi egészségpénztári kártyáddal is fizethetsz:

OTP, Prémium, MedicinaTEMPO, MKB-Pannonia, Allianz Hungária, Dimenzió, Generali, Izys, Vasutas, Vitamin, Életút Egészség- és Önsegélyező Pénztár; Herendi Porcelánmanufaktúra Rt., Új Pillér, Danubius Gyógyüdülők Egészségpénztára, Aranykor Országos Önkéntes Egészségpénztár, AXA Önkéntes Egészségpénztár, Patika Önkéntes Kölcsönös Egészségpénztár

Bizonyos kezeléseket OTP-, MKB- és K&H SZÉP kártyáddal is fizetheted.

Image

1082 Budapest, Corvin sétány 1/D. 
Bejárat a Futó utca 44. felől

NYITVATARTÁS


Hétfő péntekig: 9:00-17:00
Szombat-vasárnap: zárva

Image
hu.jpg
de.jpg
en.jpg
Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a teljesebb felhasználói élmény és anonim látogatottsági statisztikák gyűjtése céljából.