Implantológia

Image

Implantáció, fogbeültetés

A fog implantáció a foggyökér mesterséges pótlása, mely egy, az állkapocsba előre megtervezett pozícióba kerül. Erre kerül a fogpótlás, azaz a korona, a teljes híd vagy a kivehető fogsor. A fogimplantátum titániumból készül, anyaga nem irritálja a környező szöveteket, biokompatibilis, ezáltal tökéletesen illeszkedik a csontszövethez. Ez utóbbi a csontosodás folyamata. Amennyiben nincs elegendő csontállománya, csontpótlásra arcüregemelésre (sinus lift) lehet szükség.

Pácienseink két típusú implantátum rendszer közül válaszhatnak:

Alpha Bio költséghatékony implantátumai már egy évtizede hazánkban is elérhetővé váltak. 2008-ban a cég a világ piacvezető implantátum gyártója a Nobel Biocare tulajdonába került. A Világminden táján jelen levő cég magas színvonalú fogászati megoldások fejlesztésével és létrehozásával foglalkozik. Több, mint 28 aktív éve alatt a cég innovatív termékek és szolgáltatások hosszú sorát fejlesztette ki, amelyek célja a páciensek magas életszínvonala és a lehető legjobb esztétikai megoldások elérhetővé tétele. Az Alpha-Bio. Implantátumai kényelmes megoldást biztosítanak, amellyel a lehető legközelebb kerülhet egy természetes fog érzetéhez.

Nobel Biocare implantátum
A Nobel Biocare által gyártott fogászati implantátum típusok tekintetében a vállalat piacvezető prémium kategóriáját tölti be. A Nobel Biocare svéd vállalat akkor készítette el az első implantátumot, amikor a fogbeültetés még igencsak gyerekcipőben járt. Fél évszázados kutatás és fejlesztéseredménye a most elérhető minőség, melyet ma már emberek milliói használnak világszerte.

implantáció, fogbeültetés
implantátum korona - implantációs csomagajánlatok

Fogászati implantáció lépésről lépésre

  1. A fogbeültetést megelőző állapotfelmérés és konzultáció

Egy sikeres beavatkozást minden részletre kiterjedő, alapos állapotfelmérés és konzultáció előz meg. Ilyenkor a szájsebész vázolja a fogbeültetés mozzanatait, az utómunkákat, a páciens pedig felteheti kérdéseit a szájsebésznek.

  1. A kezelés előkészítése

A kezelés megtervezéséhez minden esetben szükség van CT-felvételre, amely segítségével lesz feltérképezhető a fogimplantátum helye, a csont minősége, mennyisége, illetve az is, hogy a szükség lesz-e a csontpótlásra.

  1. A fogimplantátum-csavar beültetése

A beavatkozást megelőzően helyi érzéstelenítést végez a szakember, így a páciens semmilyen fájdalmat nem fog érezni a fogászati műtét alkalmával. Az implantátum helyét gépi és kézi eszközökkel alakítja ki a csontban, majd ebbe a csontfészekbe csavarja a fogászati implantátumot, amit egy úgynevezett zárócsavarral zár le, végezetül az íny metszéseit varratokkal látja el. Ezt követően egy kontroll-röntgenfelvétellel ellenőrzi és igazolja, hogy megfelelő helyre került az implantátum.

  1. Ínyformázás

A tökéletes végeredmény érdekében ínyformázásra van szükség, 10 nappal a lenyomatvétel előtt. Ennél a beavatkozásnál a zárócsavarokat cseréljük ínyformázócsavarra. Ennek célja, hogy minél természetesebb és esztétikusabb eredményt tudjunk elérni.

  1. Lenyomatvétel és tervezés

A technikai lenyomati fej behelyezése után egy kontroll röntgenfelvétellel bebizonyosodik, hogy megfelelően helyre került-e a lenyomati fej, mellyel precíziós lenyomatot veszünk, amelyre a fogtechnikai laboratóriumban elkészül az egyéni igényekhez szabott implantátumkorona.

  1. Vázpróba

A fogtechnikai laboratóriumból megküldött félkész munkát bepróbálja a fogorvos, hogy az hibátlanul illeszkedjen az implantátum menetébe.

  1. Átadás

Ha minden feltételnek megfelel a vázpróba során, akkor a fogtechnikai labor készre viszi a munkát. És ha a páciens is elégedett, akkor a fogorvos ragasztott vagy csavaros technológiával átadja a művet.

  1. Utómunkák

Végezetül a következő napon, a kontrollidőponton a harapási magasság beállítása és a fogpótlás igazítása történik.

Gyakori kérdések a fogászati implantáció kapcsán

Kattints a Téged érdeklő kérdés címére a válasz megtekintéséhez!

Mik a fogászati implantátum behelyezésének egészségügyi feltételei?

A fogászati implantátumot kortól függetlenül bárkinek be lehet ültetni, (teljesen kifejlett állkapocsban), amennyiben megfelelő mennyiségű csontszövettel rendelkezik a páciens. A legtöbb egészséges ember, megfelelő szájhigiéniával alkalmas a fogászati implantációra.

Befolyásoló körülmények, melyek akadályozhatják a fogimplantátum integrálódásának folyamatát:
- Erős dohányzás: hátráltatja a gyógyulási folyamatot és fertőzésveszélyt idéz elő
- Mértéktelen alkoholfogyasztás: az íny gyógyulási folyamatát akadályozza
- Fogínysorvadás: a fogimplantáció előtt kezelni kell, mivel a súlyos ínysorvadás az állkapocs csontállományának ritkulásához vezethet
- Legyengült immunrendszer: szteroidok, sugárkezelés, autoimmun betegség
- Fogcsikorgatás esetén éjszakai fogsín használata javasolt, hogy a csikorgatás erejétől ne pattanjon le darab a porcelán koronából
- Cukorbetegség: lelassítja a gyógyulási folyamatot, növeli a fertőzések és más komplikációk veszélyét.

Annak érdekében, hogy látogatásod szuper gyors és hatékony legyen, megpróbáljuk pontosan ütemezni fogorvosaink és higiénikusaink menetrendjét. Csapatunk minden tagja professzionális munkát végez az adott területén. Bízunk benne, hogy bárkihez is kerülsz, elégedett leszel. Ha van egy konkrét fogorvos vagy higiénikus, akit meg akarsz látogatni, hívj minket a +36 20 499 9900 telefonszámon, és mi gondoskodunk róla, hogy Neked is megfelelő időpontot találjunk.

Teljes körű szolgáltatást nyújtó Budapesti fogorvosi stúdiónk számos megelőző, helyreállító és kozmetikai fogászati szolgáltatást kínál.

A tőlünk 30 méterre levő Corvin pláza parokolójában kényelmesen találsz helyet, ahol 1 óra díjmentes.

Készpénzzel, illetve bankkártyával is.

Az alábbi egészségpénztári kártyáddal is fizethetsz:

OTP, Prémium, MedicinaTEMPO, MKB-Pannonia, Allianz Hungária, Dimenzió, Generali, Izys, Vasutas, Vitamin, Életút Egészség- és Önsegélyező Pénztár; Herendi Porcelánmanufaktúra Rt., Új Pillér, Danubius Gyógyüdülők Egészségpénztára, Aranykor Országos Önkéntes Egészségpénztár, AXA Önkéntes Egészségpénztár, Patika Önkéntes Kölcsönös Egészségpénztár

Bizonyos kezeléseket OTP-, MKB- és K&H SZÉP kártyáddal is fizetheted.

Image

1082 Budapest, Corvin sétány 1/D. 
Bejárat a Futó utca 44. felől

NYITVATARTÁS


Hétfő péntekig: 9:00-17:00
Szombat-vasárnap: zárva

Image
hu.jpg
de.jpg
en.jpg
Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a teljesebb felhasználói élmény és anonim látogatottsági statisztikák gyűjtése céljából.