Miért célszerű rendszeresen felkeresni a gyermekfogászatot?

Gyermekek esetében különösen fontos, hogy bizonyos dolgokkal kapcsolatban elkerüljék a rossz beidegződéseket, ugyanis az ártalmas szokások megléte – illetve a hasznosak hiánya – a későbbiekben nehézségek és kellemetlenségek elé állítanák őket. Mivel a világot leginkább tapasztalat útján ismerik meg, nagy gondot kell fordítani arra, hogy jó impulzusok érjék őket – példának okáért a fogápolással kapcsolatban is. Már az első tejfogak előbújásakor szükséges elkezdeni a rendszeres, reggeli-esti fogmosást, akár játékos formában is, a szülőkkel közös élménnyé emelve, a lényeg, hogy következetesen része legyen a napi rutinnak, hogy aztán a gyermekek hasznos szokásává váljon.

Ugyanilyen fontos az is, hogy már kicsi kortól kezdve rendszeresen, évente kétszer részt vegyenek fogászati ellenőrzésen. Így a szakember már az elején elcsípheti a kezdődő problémákat, amiket sokkal könnyebben és hatékonyabban tud kezelni, mint az előrehaladott kórképeket – gondoljunk csak az elhanyagolt fogszuvasodásra. Ráadásul a gyermekfogászat rendszeres látogatása megalapozza azt a jó szokást, hogy felnőtt korban is rendszeresen felkeressék a fogorvosukat.

Milyen a jó gyerekfogászat?

Mivel a gyerekek alapvetően elég bizalmatlanok mindenféle orvosi vizsgálattal kapcsolatban, egy jó gyermekfogászat nemcsak az eszközök korszerűségére és a makulátlan higiéniára ügyel, hanem arra is, hogy a légkör gyerekszemmel nézve minél barátságosabb legyen.

A szakembereknek meg kell találniuk a hangot a lurkókkal, hiszen a vizsgálatokhoz és a kezelések elvégzéséhez maximális együttműködésre van szükség, legyen szó akár fogtömésről, akár fogszabályozásról. Ez a hozzáállás nemcsak az adott szituációban lényeges, hanem a jövőre nézve is, ezért egy jó gyermekfogászat minden esetben úgy jár el az ifjú pácienseket illetően, hogy semmiképp ne kötődjön negatív élmény a fogászathoz.

Annak érdekében, hogy látogatásod szuper gyors és hatékony legyen, megpróbáljuk pontosan ütemezni fogorvosaink és higiénikusaink menetrendjét. Csapatunk minden tagja professzionális munkát végez az adott területén. Bízunk benne, hogy bárkihez is kerülsz, elégedett leszel. Ha van egy konkrét fogorvos vagy higiénikus, akit meg akarsz látogatni, hívj minket a +36 20 499 9900 telefonszámon, és mi gondoskodunk róla, hogy Neked is megfelelő időpontot találjunk.

Teljes körű szolgáltatást nyújtó Budapesti fogorvosi stúdiónk számos megelőző, helyreállító és kozmetikai fogászati szolgáltatást kínál.

A tőlünk 30 méterre levő Corvin pláza parokolójában kényelmesen találsz helyet, ahol 1 óra díjmentes.

Készpénzzel, illetve bankkártyával is.

Az alábbi egészségpénztári kártyáddal is fizethetsz:

OTP, Prémium, MedicinaTEMPO, MKB-Pannonia, Allianz Hungária, Dimenzió, Generali, Izys, Vasutas, Vitamin, Életút Egészség- és Önsegélyező Pénztár; Herendi Porcelánmanufaktúra Rt., Új Pillér, Danubius Gyógyüdülők Egészségpénztára, Aranykor Országos Önkéntes Egészségpénztár, AXA Önkéntes Egészségpénztár, Patika Önkéntes Kölcsönös Egészségpénztár

Bizonyos kezeléseket OTP-, MKB- és K&H SZÉP kártyáddal is fizetheted.

Image

1082 Budapest, Corvin sétány 1/D. 
Bejárat a Futó utca 44. felől

NYITVATARTÁS


Hétfő péntekig: 9:00-17:00
Szombat-vasárnap: zárva

Image
hu.jpg
de.jpg
en.jpg
Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a teljesebb felhasználói élmény és anonim látogatottsági statisztikák gyűjtése céljából.