Fogeltávolítás, foghúzás

Image

Fogeltávolítás, foghúzás

A foghúzás az egyik legáltalánosabb szájsebészeti beavatkozás. Lehetőségeinkhez mérten fogorvosaink arra törekednek, hogy ameddig csak lehet, minden fogat megtartsanak és csak indokolt esetben kerüljön sor a fog eltávolítására. Ezt helyi érzéstelenítéssel a lehető legkíméletesebb módon igyekeznek megtenni.

Foghúzás utáni teendők
• Az orvos által behelyezett gézlapot tartsd a helyén a foghúzás után még legalább 30 percig
• Lehetőség szerint ne étkezz, amíg az érzéstelenítő hatása tart (mert megharaphatod az ajkad, nyelved, vagy félrenyelhetsz)
• A foghúzást követően legalább 7 napig tarts tejmentes diétát (mert a tejben levő baktériumok súlyos gyulladást okozhatnak)
• Ne piszkáld, ne öblögesd, ne szívogasd a foghúzási sebet, annak helyét és ne használj szívószálat (a foghúzás helyén kialakuló véralvadéknak fontos szerepe van a sebgyógyulásban, amennyiben a vérrög távozik üreg alakul ki a helyén)
• Foghúzást követően fordíts nagy figyelmet a szájhigiéniára, már aznap moss fogat
• A seb szivároghat, kisebb vérzés jelentkezhet, azonban ha az súlyosabban fokozódik, azonnal keresd fel fogorvosod!
• Tilos dohányozni! Tilos alkoholt fogyasztani!
• Néhány napig kerüld a fizikai megterhelést, illetve a szauna, gőz, kozmetikus, masszázs, szolárium, wellness használatát!

bölcsességfog eltávolítás, foghúzás

Gyakori kérdések a fogeltávolítás, foghúzás kapcsán

Kattints a Téged érdeklő kérdés címére a válasz megtekintéséhez!

Milyen esetekben lehet szükség szájsebészeti beavatkozásra?

A leggyakrabban foggyökerek vagy fogak eltávolítását végezzük, ezek között is külön figyelmet kapnak a bölcsességfogak.

Annak érdekében, hogy látogatásod szuper gyors és hatékony legyen, megpróbáljuk pontosan ütemezni fogorvosaink és higiénikusaink menetrendjét. Csapatunk minden tagja professzionális munkát végez az adott területén. Bízunk benne, hogy bárkihez is kerülsz, elégedett leszel. Ha van egy konkrét fogorvos vagy higiénikus, akit meg akarsz látogatni, hívj minket a +36 20 499 9900 telefonszámon, és mi gondoskodunk róla, hogy Neked is megfelelő időpontot találjunk.

Teljes körű szolgáltatást nyújtó Budapesti fogorvosi stúdiónk számos megelőző, helyreállító és kozmetikai fogászati szolgáltatást kínál.

A tőlünk 30 méterre levő Corvin pláza parokolójában kényelmesen találsz helyet, ahol 1 óra díjmentes.

Készpénzzel, illetve bankkártyával is.

Az alábbi egészségpénztári kártyáddal is fizethetsz:

OTP, Prémium, MedicinaTEMPO, MKB-Pannonia, Allianz Hungária, Dimenzió, Generali, Izys, Vasutas, Vitamin, Életút Egészség- és Önsegélyező Pénztár; Herendi Porcelánmanufaktúra Rt., Új Pillér, Danubius Gyógyüdülők Egészségpénztára, Aranykor Országos Önkéntes Egészségpénztár, AXA Önkéntes Egészségpénztár, Patika Önkéntes Kölcsönös Egészségpénztár

Bizonyos kezeléseket OTP-, MKB- és K&H SZÉP kártyáddal is fizetheted.

Image

1082 Budapest, Corvin sétány 1/D. 
Bejárat a Futó utca 44. felől

NYITVATARTÁS


Hétfő péntekig: 9:00-17:00
Szombat-vasárnap: zárva

Image
hu.jpg
de.jpg
en.jpg
Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a teljesebb felhasználói élmény és anonim látogatottsági statisztikák gyűjtése céljából.