Speciális csontpótló eljárás, az arcüreg emelés

A problémamentes fogimplantáció alapfeltétele, hogy megfelelő csontállománnyal rendelkezzünk. Az implantátum lényegében egy mesterséges foggyökér, amit a csontba fúrnak, így az arra helyezett korona hosszú távon stabil megoldást jelent.

A beavatkozást minden esetben CT-felvétel előzi meg, amely pontos képet ad a beültetés helyét biztosító csontozat állapotáról és mennyiségéről. Amennyiben ez utóbbi kevésnek bizonyul, vagyis nem áll rendelkezésre megfelelő mennyiségű csont, akkor azt bizonyos esetekben pótolni lehet – a felső állcsont esetén az őrlőfogak felett van lehetőségünk az arcüreg lebenyét egy kicsit megemelni, és azt a területet csonttal kitölteni.

Az arcüreg emelés szakmai megnevezése a sinus lift. Az eljárás menetét az előző linkre kattintva ismerheti meg, a továbbiakban a szájsebészeti beavatkozások utáni teendőkről írunk részletesebben.

Tanácsok a szájsebészeti beavatkozást követő gyors felépüléshez

 • A műtétet követő 5 napig tejmentes diétát kell tartani (javasolt étrend: tea, leves, üdítő). Kerülje a túl meleg, túl hideg, illetve a csípős ételek fogyasztását.
 • Lehetőség szerint ne étkezzen, amíg az érzéstelenítő hatása tart (megharaphatja ajkát, nyelvét, félrenyelhet).
 • Jegelni szükséges a műtétet követő 24-48 órában. Ezáltal csökkenthető a műtét utáni duzzanat. Maximum 10 perc hűtést minimum 10 perc pihentetés kövessen. A néhány napig tartó duzzanat teljesen természetes jelenség, ahogy a bőrön jelentkező esetleges bevérzés is csak látványra ijesztő.
 • Tilos úszni (az uszodavíz a szájba nem kerülhet), tilos szaunázni, gőzfürdőzni, tilos a kozmetikai kezelés, a masszázs, a szolárium, a wellness, valamint a megerőltető edzés és fizikai munka.
 • A felírt antibiotikumot végig be kell szedni a sebészorvos utasítása szerint. Fájdalomcsillapítót szükség szerint szedje, de napi 4 tablettánál többet ne vegyen be!
 • Tilos dohányozni a varratszedésig, mivel az lelassítja a sebgyógyulást! A dohányzás magas kockázatot jelent a behelyezett implantátum stabilitására. Ezért nem is javasoljuk sem a csontpótlást, sem az implantálást ezen pácienseinknek.
 • Tilos alkoholt fogyasztani! A szeszes ital fogyasztása vérbőséget okoz, így rontja a seb gyógyulási esélyeit.
 • A sebet ne szívogassa, és ne használjon szívószálat sem (a varratokkal zárt műtéti terület csak 2-3 nap után kezd összeforrni és záródni, ha szívogatja, azzal zavarja a seb gyógyulását, és veszélyezteti a csontpótló anyag szervülését, amennyiben az a műtét során behelyezésre került.)
 • Fordítson nagy figyelmet a szájhigiéniára, már az első este mosson fogat, de a műtét helyét hagyja ki, és ne a szokásos módon öblögessen. A műtét utáni gyógyszeres öblögetőt a szájban tartva, csak fejét forgatva hagyja azt hatni, és csak engedje ki a szájából. Ezen öblögetőket tilos 10 napnál tovább használni, mert elszínezi és kiszáríthatja a fogakat.
 • Nem szabad orrot fújni minimum egy hétig! És a tüsszentést is próbálja meg elfojtani. Ha nem megy, akkor nyitott szájjal tüsszentsen!
 • Ha a seb újra vérezne, harapjon rá egy steril gézdarabra, és szorítsa 15 percig, majd dobja ki. Ezt ismételje kétszer. Amennyiben a vérzés nem enyhülne, hívja az Smile Terminal rendelőt a következő telefonszámon: 06 20 499 9900. Amennyiben úgy érzi, hogy a fájdalom a gyógyszerek szedése mellett fokozódik, keresse fel az orvosunkat!

Mindenképp szeretnénk kiemelni, hogy rutinműtétnek számít, alacsony kockázattal jár, és a sinus liftet követő kellemetlenségek is rendszerint nagyon enyhék, ennek ellenére fokozottan tartsuk szem előtt a műtét utáni teendőket és a szakorvos utasításait!

Annak érdekében, hogy látogatásod szuper gyors és hatékony legyen, megpróbáljuk pontosan ütemezni fogorvosaink és higiénikusaink menetrendjét. Csapatunk minden tagja professzionális munkát végez az adott területén. Bízunk benne, hogy bárkihez is kerülsz, elégedett leszel. Ha van egy konkrét fogorvos vagy higiénikus, akit meg akarsz látogatni, hívj minket a +36 20 499 9900 telefonszámon, és mi gondoskodunk róla, hogy Neked is megfelelő időpontot találjunk.

Teljes körű szolgáltatást nyújtó Budapesti fogorvosi stúdiónk számos megelőző, helyreállító és kozmetikai fogászati szolgáltatást kínál.

A tőlünk 30 méterre levő Corvin pláza parokolójában kényelmesen találsz helyet, ahol 1 óra díjmentes.

Készpénzzel, illetve bankkártyával is.

Az alábbi egészségpénztári kártyáddal is fizethetsz:

OTP, Prémium, MedicinaTEMPO, MKB-Pannonia, Allianz Hungária, Dimenzió, Generali, Izys, Vasutas, Vitamin, Életút Egészség- és Önsegélyező Pénztár; Herendi Porcelánmanufaktúra Rt., Új Pillér, Danubius Gyógyüdülők Egészségpénztára, Aranykor Országos Önkéntes Egészségpénztár, AXA Önkéntes Egészségpénztár, Patika Önkéntes Kölcsönös Egészségpénztár

Bizonyos kezeléseket OTP-, MKB- és K&H SZÉP kártyáddal is fizetheted.

Image

1082 Budapest, Corvin sétány 1/D. 
Bejárat a Futó utca 44. felől

NYITVATARTÁS


Hétfő péntekig: 9:00-17:00
Szombat-vasárnap: zárva

Image
hu.jpg
de.jpg
en.jpg
Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a teljesebb felhasználói élmény és anonim látogatottsági statisztikák gyűjtése céljából.