Mikor fontos a gyökércsúcs resectio elvégzése?

Ha a fogszuvasodás olyan mértékű, hogy begyullad a fogbél, gyökérkezelésre lehet szükség. Azonban előfordulhat, hogy a foggyökér még a gyökérkezelés után is gyulladt maradt – ilyenkor gyökércsúcs resectio elvégzésére van szükség a fog megmentése érdekében.

Az utolsó esély a fog megmentésére

A fog megmentéséért mindent meg kell tenni, így fontos, hogy még egy sikertelen gyökérkezelés után se azonnal foghúzásra gondoljunk. A gyökércsúcs resectio, azaz a foggyökércsúcs eltávolítása során lehetőség nyílik a gyulladt szövetek eltávolítására anélkül, hogy a teljes foggyökeret, és így magát a fogat eltávolítanánk. A foggyökér resectio ugyanakkor egy olyan szájsebészeti eljárás, amely különös körültekintést igényel.

Bizonyos esetekben csak a gyökércsúcs resectio jelent megoldást

A gyökérkezelés során a foggyökércsatornát teljesen ki kell tisztítani, így el kell távolítani minden gyulladt szövetmaradványt. Ez azonban nem mindig sikerül, mivel bizonyos esetekben a fog csatornarendszere nem járható át teljes mértékben, így csak szájsebészeti beavatkozással lehet eltávolítani a gyulladt foggyökércsúcsot.

A gyökércsúcs resectio más, gyakori okai:

- Túl nagy mértékű a gyulladás
- A foggyökér körül ciszta keletkezett
- A gyökérkezelés során túlpréselődött a gyökértömés anyaga

Hogy zajlik a gyökércsúcs resectio?

A gyökércsúcs resectio szájsebészeti műtét, amelyhez általában elegendő helyi érzéstelenítést végezni. A folyamat során metszés és lebenyképzés után a gyökércsúcsot az azt fedő csont feltárásával közelítjük meg, majd abból néhány millimétert eltávolítunk a környező gyulladt szövetállománnyal együtt. Néhány esetben szükséges gyógyszeres, retrográd tömés behelyezésére is a foggyökér irányából. Varratszedésre a műtét után egy héttel kerül sor.

Gyökérkezelés után is panaszokat tapasztal? Kérjen időpontot fogászati klinikánkon!

Annak érdekében, hogy látogatásod szuper gyors és hatékony legyen, megpróbáljuk pontosan ütemezni fogorvosaink és higiénikusaink menetrendjét. Csapatunk minden tagja professzionális munkát végez az adott területén. Bízunk benne, hogy bárkihez is kerülsz, elégedett leszel. Ha van egy konkrét fogorvos vagy higiénikus, akit meg akarsz látogatni, hívj minket a +36 20 499 9900 telefonszámon, és mi gondoskodunk róla, hogy Neked is megfelelő időpontot találjunk.

Teljes körű szolgáltatást nyújtó Budapesti fogorvosi stúdiónk számos megelőző, helyreállító és kozmetikai fogászati szolgáltatást kínál.

A tőlünk 30 méterre levő Corvin pláza parokolójában kényelmesen találsz helyet, ahol 1 óra díjmentes.

Készpénzzel, illetve bankkártyával is.

Az alábbi egészségpénztári kártyáddal is fizethetsz:

OTP, Prémium, MedicinaTEMPO, MKB-Pannonia, Allianz Hungária, Dimenzió, Generali, Izys, Vasutas, Vitamin, Életút Egészség- és Önsegélyező Pénztár; Herendi Porcelánmanufaktúra Rt., Új Pillér, Danubius Gyógyüdülők Egészségpénztára, Aranykor Országos Önkéntes Egészségpénztár, AXA Önkéntes Egészségpénztár, Patika Önkéntes Kölcsönös Egészségpénztár

Bizonyos kezeléseket OTP-, MKB- és K&H SZÉP kártyáddal is fizetheted.

Image

1082 Budapest, Corvin sétány 1/D. 
Bejárat a Futó utca 44. felől

NYITVATARTÁS


Hétfő péntekig: 9:00-17:00
Szombat-vasárnap: zárva

Image
hu.jpg
de.jpg
en.jpg
Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a teljesebb felhasználói élmény és anonim látogatottsági statisztikák gyűjtése céljából.