Miért fontos a rendszeres fogkő-eltávolítás?

Kellemetlen leheletet, ínygyulladást, fogágy-betegségeket, fogszuvasodást okoz, extrém esetben pedig fogaink elvesztéséért is felelős lehet a fogkő, ezért fokozott figyelemmel ajánlott a megelőzés felé fordulni. Megfelelő szájhigiéniával, napi kétszeri, alapos fogmosással, fogselyem használatával és a fogkőért felelős ételek-italok fogyasztásának elhagyásával/redukálásával megelőzhető a fogkő-kialakulás.

Egyénfüggő, milyen időközönként kell megejteni a fogkő-eltávolítást

A fogkő-eltávolítás amolyan rutineljárás fogorvosaink, dentálhigiéniai szakembereink számára. Van, akinél félévente ajánlott végrehajtani ezt a minimális kellemetlenséggel járó beavatkozást, míg más páciensnél elég évente időpontot kérni esztétikai fogászatra fogkő-eltávolításra. Abszolút egyénfüggő, hogy kinél milyen mértékben képződik újra a fogkő. A fő befolyásoló tényezők közé általában a genetikai hajlamot, a nyálösszetételt, az étkezési és szájápolási szokásokat, az életmódot soroljuk.

De mi is az a fogkő és hogyan jön létre?

Tulajdonképpen a fogkő nem más, mint a fogakon maradt, felhalmozódott lepedékréteg (plakk), ami igazi melegágya a baktériumoknak. Ezek a lepedékrétegek pedig keverednek a nyállal, aminek hatására létrejön a fogkő.

Ha sokáig halogatjuk a fogkő-eltávolítást, a fogkő esztétikailag is komoly problémákat okozhat, mert egyszer csak szabad szemmel is láthatóvá válnak a sárgás, szürkés, barnás lerakódások, amiket már sokkal körülményesebb lesz eltávolítani. Ráadásul a fogkő nem csak látványos helyeken tud megtapadni, hanem ami nagyobb gond, hogy az íny alá is lerakódik és különféle fogágy-betegségeket okozhat.

 

Annak érdekében, hogy látogatásod szuper gyors és hatékony legyen, megpróbáljuk pontosan ütemezni fogorvosaink és higiénikusaink menetrendjét. Csapatunk minden tagja professzionális munkát végez az adott területén. Bízunk benne, hogy bárkihez is kerülsz, elégedett leszel. Ha van egy konkrét fogorvos vagy higiénikus, akit meg akarsz látogatni, hívj minket a +36 20 499 9900 telefonszámon, és mi gondoskodunk róla, hogy Neked is megfelelő időpontot találjunk.

Teljes körű szolgáltatást nyújtó Budapesti fogorvosi stúdiónk számos megelőző, helyreállító és kozmetikai fogászati szolgáltatást kínál.

A tőlünk 30 méterre levő Corvin pláza parokolójában kényelmesen találsz helyet, ahol 1 óra díjmentes.

Készpénzzel, illetve bankkártyával is.

Az alábbi egészségpénztári kártyáddal is fizethetsz:

OTP, Prémium, MedicinaTEMPO, MKB-Pannonia, Allianz Hungária, Dimenzió, Generali, Izys, Vasutas, Vitamin, Életút Egészség- és Önsegélyező Pénztár; Herendi Porcelánmanufaktúra Rt., Új Pillér, Danubius Gyógyüdülők Egészségpénztára, Aranykor Országos Önkéntes Egészségpénztár, AXA Önkéntes Egészségpénztár, Patika Önkéntes Kölcsönös Egészségpénztár

Bizonyos kezeléseket OTP-, MKB- és K&H SZÉP kártyáddal is fizetheted.

smileterminal elerhetoseg