Hagyományos tömés helyett fogbetét

Az előrehaladott fogszuvasodás rendkívüli fájdalmakat okozhat, ezért mielőbb kezelni kell. Előfordulhat azonban, hogy a szuvasodás olyan mértékben kiterjedt, hogy a hagyományos fogtömés már nem segít. Ilyenkor nagyobb méretű pótlás szükséges. Méretétől függően inlay vagy onlay fogbetét lehet a legjobb megoldás a fogpótlásra. Lássuk, miben is állnak a fogbetétek előnyei!

Miért jó választás a fogbetét?

Természetesen a kompozit fogtömés kiváló megoldást jelent kisebb fogszuvasodás esetén, azonban ha túl nagy az anyaghiány, a fog hiányzó része tartós módon csak fogbetétek segítségével építhető fel. A tömésekkel ellentétben a fogbetétek gipszminta alapján, fogtechnikus által, laboratóriumban készülnek, és a megfelelő előkészítés után egyszerűen a foghoz ragaszthatók.

A fogbetétek nagyobb terheléssel szemben is ellenállóbbak, és tökéletesen illeszkednek az előre kialakított üregbe, mint egyes kompozit tömések, így megvédik a fog felszínét az alászuvasodástól, valamint a korábbi szuvasodás okozta fogszéli töredezésektől.  A leggyakrabban őrlőfogak felépítésénél szokás ezt a technikát alkalmazni.

Onlay vagy inlay fogbetét?

A fogszuvasodás mértékétől függően kétféle fogbetétet különbözetünk meg, az inlay és az onlay fogbetétet. Amennyiben a fog rágófelszínének egy kis részét érinti a kialakított üreg nagysága, inlay betétet alkalmazunk. Azonban, ha a teljes rágófelszín érintett, illetve az oldalsó felszínekből maximum 1 oldal roncsolódott, onlay fogbetétet kell alkalmazni. Szélsőséges esetben alkalmazhatunk overlay betétet, amikor a rágófelszín és maximum 2 oldal veszteség áll fenn, de ez legutóbbinál gyakrabban javasoljuk a fog koronázását, hogy teljes védelmet kapjon a megmaradt fogcsonk.

A fogbetétek műanyagból, kerámiából vagy akár aranyból is készülhetnek, mely anyagok mindegyike maximális záródást biztosít, valamint rendkívül strapabíró. Amennyiben látványosabb helyen van szükség a beavatkozásra, porcelán betétet szokás készíteni, azonban a legtöbb esetben elegendő a műanyagból készült változat is.

Fogszuvasodással küzd? Keresse esztétikai fogászatunkat, és segítünk megoldani problémáját, akár tömésre, fogbetétre, vagy koronára van szüksége!

Annak érdekében, hogy látogatásod szuper gyors és hatékony legyen, megpróbáljuk pontosan ütemezni fogorvosaink és higiénikusaink menetrendjét. Csapatunk minden tagja professzionális munkát végez az adott területén. Bízunk benne, hogy bárkihez is kerülsz, elégedett leszel. Ha van egy konkrét fogorvos vagy higiénikus, akit meg akarsz látogatni, hívj minket a +36 20 499 9900 telefonszámon, és mi gondoskodunk róla, hogy Neked is megfelelő időpontot találjunk.

Teljes körű szolgáltatást nyújtó Budapesti fogorvosi stúdiónk számos megelőző, helyreállító és kozmetikai fogászati szolgáltatást kínál.

A tőlünk 30 méterre levő Corvin pláza parokolójában kényelmesen találsz helyet, ahol 1 óra díjmentes.

Készpénzzel, illetve bankkártyával is.

Az alábbi egészségpénztári kártyáddal is fizethetsz:

OTP, Prémium, MedicinaTEMPO, MKB-Pannonia, Allianz Hungária, Dimenzió, Generali, Izys, Vasutas, Vitamin, Életút Egészség- és Önsegélyező Pénztár; Herendi Porcelánmanufaktúra Rt., Új Pillér, Danubius Gyógyüdülők Egészségpénztára, Aranykor Országos Önkéntes Egészségpénztár, AXA Önkéntes Egészségpénztár, Patika Önkéntes Kölcsönös Egészségpénztár

Bizonyos kezeléseket OTP-, MKB- és K&H SZÉP kártyáddal is fizetheted.

Image

1082 Budapest, Corvin sétány 1/D. 
Bejárat a Futó utca 44. felől

NYITVATARTÁS


Hétfő péntekig: 9:00-17:00
Szombat-vasárnap: zárva

Image
hu.jpg
de.jpg
en.jpg
Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a teljesebb felhasználói élmény és anonim látogatottsági statisztikák gyűjtése céljából.