Fogszabályozás 40 felett? Lehetséges?

A fogszabályozás az egyik legkényesebb fogászati beavatkozás, hiszen amellett, hogy a fogszabályozó készülékeket hosszú időn át kell hordani, sokan tartanak azok előnytelen kinézetétől. Legtöbben úgy gondolják, hogy felnőttkorban a fogszabályozás már túl késő, de itt az ideje eloszlatnunk ezeket a tévhiteket: a fogszabályozás még negyven felett sem késő, ráadásul ma már több olyan megoldás létezik, mint például a műanyag vagy kerámia brackettes és az átlátszó sínes fogszabályozók is, melyek használata szinte észrevehetetlen.

Mikor lehet szükség fogszabályozásra?

Akár gyerekekről, akár felnőttekről legyen szó, az esetek legnagyobb részében esztétikai szempontból döntünk a fogszabályozás mellett.  A szabályos fogazat természetesen jobb esztétikai megjelenést biztosít, azonban a fogszabályozás sok esetben segíti az artikulált beszédet, és csökkenti a fogproblémák kialakulásának veszélyét is. Amennyiben a fogak torlódást, egy vagy több fog bedőlését, előre állását tapasztaljuk, vagy túl nagy rés van a fogaink között, fogszabályozással hatékonyan segíthetünk a problémán.

Milyen jelek alapján következtethetünk arra, hogy fogszabályozóra lehet szükség?

  • Esztétikai eltérések (torlódott fog/fogak, fogívtől eltérő helyzetű fog/fogak, rendellenes fogelőretörések) esetén
  • Harapási rendellenességek esetén (mélyharapás, keresztharapás, nyitott harapás, előre vagy hátraharapás)
  • Rendszeres fogcsikorgatást tapasztalunk
  • Fájdalmat érzünk az állkapocsban
  • Szorító érzést tapasztalunk

Fogszabályozás felnőttkorban: semmi akadálya

Mivel gyermekkorban rugalmasabbak a csontok, általában – szükség esetén – már gyermekkorban javasolt a fogszabályozás elvégzése, így adva meg a lehetőséget az egészséges fogazat kifejlődésére. Ugyanakkor felnőttkorban sincs semmi akadálya, hogy rögzített vagy kivehető fogszabályozó segítségével alakítsunk a fogsor formáján. Gyakran a bölcsességfog előtörésének (a 20-25. életévünk után) következménye, hogy torlódnak a fogak, így az is gyakori eset, hogy hiába volt gyermekkorban fogszabályozásunk, felnőtt korunkra újra igénybe kell vennünk ezt a kezelést.

A felnőttkori fogszabályozás előnyei:

  • Nem vesz igénybe több időt, mint gyermekek esetében.
  • Gyökrékezelt fogak megléte vagy foghíj esetén is alkalmazható.
  • A felnőttek jobban odafigyelnek a szájhigiéniára, így biztosabban érhető el a várt eredmény egyéb fogkárosodás kockázata nélkül.
  • Átlátszó sínes fogszabályozókkal szinte láthatatlanul tehetjük szebbé a fogsort.

Rászánta magát a fogszabályozásra? Jöjjön el esztétikai fogászatunk állapotfelmérésére, és tájékozódjon a lehetőségekről!

Annak érdekében, hogy látogatásod szuper gyors és hatékony legyen, megpróbáljuk pontosan ütemezni fogorvosaink és higiénikusaink menetrendjét. Csapatunk minden tagja professzionális munkát végez az adott területén. Bízunk benne, hogy bárkihez is kerülsz, elégedett leszel. Ha van egy konkrét fogorvos vagy higiénikus, akit meg akarsz látogatni, hívj minket a +36 20 499 9900 telefonszámon, és mi gondoskodunk róla, hogy Neked is megfelelő időpontot találjunk.

Teljes körű szolgáltatást nyújtó Budapesti fogorvosi stúdiónk számos megelőző, helyreállító és kozmetikai fogászati szolgáltatást kínál.

A tőlünk 30 méterre levő Corvin pláza parokolójában kényelmesen találsz helyet, ahol 1 óra díjmentes.

Készpénzzel, illetve bankkártyával is.

Az alábbi egészségpénztári kártyáddal is fizethetsz:

OTP, Prémium, MedicinaTEMPO, MKB-Pannonia, Allianz Hungária, Dimenzió, Generali, Izys, Vasutas, Vitamin, Életút Egészség- és Önsegélyező Pénztár; Herendi Porcelánmanufaktúra Rt., Új Pillér, Danubius Gyógyüdülők Egészségpénztára, Aranykor Országos Önkéntes Egészségpénztár, AXA Önkéntes Egészségpénztár, Patika Önkéntes Kölcsönös Egészségpénztár

Bizonyos kezeléseket OTP-, MKB- és K&H SZÉP kártyáddal is fizetheted.

Image

1082 Budapest, Corvin sétány 1/D. 
Bejárat a Futó utca 44. felől

NYITVATARTÁS


Hétfő péntekig: 9:00-17:00
Szombat-vasárnap: zárva

Image
hu.jpg
de.jpg
en.jpg
Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a teljesebb felhasználói élmény és anonim látogatottsági statisztikák gyűjtése céljából.