Fogorvosi szakkifejezések és jelentésük

Fogászati szakszótár, hogy könnyebben eligazodj a kifejezések között.

Fogászati kisszótár

Abrázió:

A nem rágás következtében kialakuló fogszövetkopás.

Abráziós technológia:

Fúrás helyett alkalmazható technológia az elszuvasodott fogszövetek eltávolítására.

Abrazív anyagok:

Olyan készítmények, amelyekkel a lepedék könnyedén eltávolítható.

Afta:

Gyakran előforduló, fekélyes szájnyálkahártya-betegség. Több okból is kialakulhat, így vírusos megbetegedés, nem megfelelő szájhigiénia, immungyengeség vagy más fogprobléma is okozhatja.

Alábélelés:

A fogtömés alá helyezett szigetelőanyag. Abban az esetben van rá szükség, ha a fogszuvasodás túl mély, így a gyökér túl érzékeny lehet. Emellett alábélelésnek nevezik a kivehető fogpótlások esetén visszahúzódó íny pótlását is a fogsor stabilitásának visszaállításához.

Állcsontív:

Patkó alakú csont, amely helyet ad a felső és alsó fogsornak.

All-on-4 implantáció:

A fogatlan állcsontba helyezhető négy-négy implantátum, amelyekre fix porcelánhíd helyezhető, így nem kell az összes fog helyére implantátumokat beültetni. Akkor lehet rá szükség, ha el kívánjuk kerülni a sinus-lifttel járó kellemetlenségeket és költségeket.

Alveolaris csont:

Csontnyúlvány, mely magába foglalja a foggyökereket is.

Amalgám:

Régebben elterjedt, tömésekhez használt anyag, mely higany, ezüst, cink, ón és réz ötvözete. Ma már nem használunk ilyen töméseket.

Apex:

A foggyökér csúcsa.

Aphta vagy afta:

Kisebb, fehér színű fekély a szájnyálkahártyán.

Arcüreg:

Páros orrmelléküreg, amely a felső állcsontban helyezkedik el. Mivel a fogakhoz meglehetősen közel található, a fogak gyulladásai arcüreggyulladást is okozhatnak.

Attríció:

A rágófelszín idővel bekövetkező elkopása.

Autokláv:

A különböző fogászati eszközök és anyagok sterilizálására használt készülék.

Azonnali terhelés:

Amennyiben implantátum kerül beültetésre, a végleges korona elkészültéig is azonnal terhelhető, ideiglenes koronát kap a páciens. Amennyiben a csontsűrűség ezt nem engedi meg, csak a beültetés helyének gyógyulása után van lehetőség terhelni a fogat, ezt késleltetett terhelésnek nevezzük.

Átfedés:

A felső és az alsó metszőfogak átfedése, amelynek ideális távolsága pár milliméter.

Átlátszó fogszabályozó:

Az átlátszó fogszabályzó olyan átlátszó sínekből áll, amelyek befedik a fogakat, ám szükség esetén ki is vehetők. A hatékonysága azon múlik, hogy a páciens mennyi időt hordja.

Átvilágítás:

Nagyobb fényerejű átvilágítólámpával végzett felmérés, amely megmutatja a szabad szemmel nem látható fogszuvasodásokat, mikrorepedéseket vagy rejtett töréseket is.

Barázdaplasztika:

A frissen szuvasodásnak indult fogzománc kitisztítása és zárása.

Becsiszolás:

A rágófelszín becsiszolására tömés vagy fogpótlás után azért van szükség, hogy az alsó és a felső fogsor megfelelően illeszkedjen, ne legyenek feszülések, illetve nem kívánt, roncsoló hatású ütközések.

Biopszia:

Szövetmintavétel.

Bond:

Műgyantaalapú ragasztóanyag, mely a fényre köt, átlátszó. és rendkívül esztétikus. Esztétikai helyreállítások esetén alkalmazzuk.

Bondozás:

A fogak felszínén található apró felszíni egyenetlenségek kiegyenlítése speciális ragasztó használatával, a tömések alapozására szolgál ez a művelet. Ezzel a technikával rögzítik a különböző esztétikus töméseket, illetve fogszabályozó zárakat is.

Bölcsességfogak:

A fogsor (torok felőli) utolsó fogai, melyek általában tizenhat és harminc éves kor között bújnak ki. Van, akinél sosem törnek felszínre a bölcsességfogak, másoknál csak részlegesen, ezért az állcsontban rekedhetnek. Tisztításuk nehéz, ezért sok esetben erősen szuvasodhatnak, ilyenkor bölcsességfog eltávolítás javasolt.

Bruxizmus:

A fogak éjszakai csikorgatásával és szorításával járó önkéntelen állkapocsmozgás, melynek oka sok esetben a stressz vagy más pszichés betegség. A bruxizmus következtében erősen megkopik a fogzománc, így a fogak sérülékennyé és érzékennyé válnak. A jelenség emellett az állkapocs ízületi megbetegedéseit is okozhatja.

CAD/CAM, azaz Computer Aided Design / Computer Aided Manufacturing rendszer:

Egy számítógépes tervezői és kivitelezői rendszer, melynek segítségével digitalizált minták alapján pontos fogpótlás készíthető cirkónium-dioxidból.

Cement:

Tömések alábélelésére, fogtömésre vagy koronaragasztásra használt általában cink-oxid vegyület.

CEREC3:

Olyan készülék, amellyel fémmentes koronák készíthetők pontos lenyomatok alapján.

Circumcisio:

A részlegesen előtört bölcsességfogak időszakos fogínygyulladás okozhatnak. Ezzel a sebészi beavatkozással elkerülhető az állandó gyulladás a fog eltávolítása nélkül is.

Cirkónium-dioxid:

A legkorszerűbb alapanyag a fogpótlások elkészítésére, minőségi kerámiából készül. Rendkívüli előnye, hogy teljesen fémmentes, esztétikus, jó a fényáteresztő képessége, valamint kifejezetten tartós. Sok esetben nevezik cirkonnak vagy éppen cirkón-oxidnak is.

Ciszta:

Vért és váladékot tartalmazó, kötőszövetes tokban lévő képződmény, amely képtelen magától felszívódni, ezért sebészeti úton kell eltávolítani.

Csap:

Fém rúd, amelyet akkor helyezünk a gyökértömött gyökércsatornába, illetve a fogkoronába, amennyiben a fog nagy mértékben károsodott, ezért szükség van annak megerősítésére.

Csontpótlás: 

Implantáció esetén előfordulhat, hogy nincs megfelelő csontmennyiség a műgyökér beültetéséhez. A csontpótlás növeli az eredeti csont vastagságát.

Demirelizáció:

Ha túl hosszú ideig nem távolítjuk el a lepedéket a fogakról, fehér, meszes nyomok jelenhetnek meg a fogakon.

Dentális okklúzió:

Megmutatja az alsó és a felső fogak érintkezését. Statikus okklúzió esetén azt lehet megfigyelni, hogy az alsó fogsor statikus helyzetekor milyen módon érnek össze a fogak, dinamikus okklúzió esetén az figyelhető meg, hogy az állkapocs mozgása közben milyen az érintkezés.

Dens:

Fog.

Dentin:

A fogzománc, illetve a gyökeret védő cement alatt elhelyezkedő keményszövet.

Destruált fogak:

Elkopott, kifejezetten rossz állapotú fogak.

Diasztéma:

Két fog közötti hézag.

Direkt és indirekt héj:

A direkt héjról beszélünk, amennyiben a fogorvos közvetlenül a szájban készíti el a héjat. Indirekt héjról akkor beszélünk, ha a fogorvos a lenyomatvétel után fogtechnikus által készített héjat ragasztja a fogra.

Elhalt fog:

Abban az esetben tekintünk egy fogat elhaltnak, ha a pulpaszövet elhalt. Ilyenkor gyökérkezelés vagy foghúzás ajánlott.

Elszíneződés:

A fog több okból is elszíneződhet: színes italok (kávé vagy kóla) fogyasztásától, dohányzás következtében, idős korban a dentin színének megváltozásáról, a fog sérülése miatt vagy éppen gyökérkezelés után.

E.max:

Préskerámia-technika, melynek segítségével rendkívül magas esztétikai minőségű korona és héj készíthető. Az E.max technika segítségével létrehozott porcelánhéj gyakorlatilag megkülönböztethetetlen az eredeti fogtól, és kifejezetten tartós.

Endodontia:

A fogszuvasodás következményeképp kialakuló betegségek gyógyítása.

Erózió:

A fogszövet vegyi vagy bakteriális okból kialakult vesztesége.

Esztétikus fogtömés:

Fehér kompozit tömés, amely sokkal modernebb technológia, mint a régi amalgám tömések. A mai esztétikus tömések fényre kötnek, és színükben megkülönböztethetetlenek a valódi fogaktól.

Extractio:

Foghúzás, mely helyi érzéstelenítéssel történik. Akkor van rá szükség, amikor már a gyökérkezelés sem segíthet.

Felépítmény:

Az implantátum és a protézis közötti összekötő elem, amelyre csavarral rögzítik a koronát.

Fémkerámia korona:

Olyan koronatípus, amely egy fém héjból és egy azon lévő kerámiarétegből áll, így egyszerre tartós, költséghatékony és esztétikus megoldás.

Fix fogszabályozó:

Bracketekkel rögzített fogszabályozó készülék.

Fogágy:

A fogat körülvevő szövetek összesítő elnevezése. Ideértendő a fogmedercsont, a fogíny, a szalag, idegek, erek és a foggyökér cementje is. A fogágy rögzíti a fogakat.

Fogbél:

Nem más, mint pulpaszövet.

Foggyökér:

A fog fogmederbe ágyazódó része, amely kapcsolódik az állkapocscsonthoz, és tartja a fog koronáját. A metszőfogaknak egy, a kisőrlőknek kettő, a nagyőrlőknek három gyökere van.

Fogimplantátum:

Mesterséges foggyökér, amit az eredeti gyökér eltávolítása után az állkapocscsontba ültetnek.

Foghiány:

Abban az esetben beszélünk foghiányról, amikor egy vagy annál több fog hiányzik a fogsorból.

Fogkő:

Elmeszesedett lepedék, mely helytelen fogápolás következtében alakul ki. Ha nem távolítjuk el, fogágybetegségekhez, fogszuvasodáshoz, illetve a fogak elvesztéséhez is vezethet. Az ultrahangos fogkőeltávolítás mindössze néhány percet vesz igénybe, és teljesen fájdalommentes, ezért fontos félévente elvégezni az eljárást.

Fogszabályozó ív:

A fogszabályozó huzalja, amelyet a tappancsok vagy más néven bracketek tartanak a megfelelő pozícióban. Ez irányítja a fogak mozgását. A fogszabályozó ívet gyűrűk tartják a helyén.

Fogszuvasodás:

Fogszövetpusztulás, amelyet baktériumok okoznak.

Fogzománc:

A korona külső, rendkívül kemény, mattfehér vagy áttetsző felülete, mely a dentint védi.

Gingiva:

A fogíny elnevezése.

Gingivectomia:

Az íny gyulladt szöveteinek sebészeti eltávolítása fogágygyulladás esetén.

Góc:

Kialakulásáért a gyökérkezelt vagy éppen elhalt fogak visszamaradt részei lehetnek felelősek, és a test különböző részein okoznak problémákat. A gócot egy tok veszi körül, és ha a benne lévő baktériumok a véráramba jutnak, lerakódhatnak a test különböző szervein, és gyulladásokat, illetve különböző betegségeket okozhatnak, ideértve a hajhullást vagy ízületi bántalmakat.

Gyökérhártya:

A fogat a csonthoz rögzítő speciális kötőszövet, így a fog nagyobb rágóerőnek is képes ellenállni.

Gyökérkezelés:

Fogászati eljárás, melynek során eltávolítjuk a foggyökeret, majd tömés után koronával védjük meg a fogat. Erre akkor lehet szükség, ha a fogbél gyulladt. Nem szabad engedni, hogy egy fog ilyen állapotba kerüljön – rendszeres szűrővizsgálatokkal még korai stádiumban, kevésbé drasztikus módszerrel is kezelhető a fogszuvasodás.

Harapásemelő sín:

A stressz vagy szorongás miatt kialakuló bruxizmus, azaz az éjszakai fogcsikorgatás miatt lehet szükség az akrilátból vagy szilikonból készült harapásemelő sínre. Így kiküszöbölhető a fogak csikorgatással járó kopása.

Hiperémia:

Vérbőség, azaz a kis vérerek vérrel való fokozott telítődése.

Híd:

Egy vagy akár több fog pótlása lenyomat alapján. A fogászati híd a foghiány két oldalán található fogakhoz kapcsolódik.

Ideiglenes korona:

Egy korona elkészítése a legtöbb esetben legalább több napig tart, így a végleges korona felhelyezéséig a fogat védő ideiglenes korona kerül felhelyezésre.

Impactált fog:

Amennyiben egy fog nem tud előretörni (általában a bölcsességfogak esetében fordul elő), megrekedhet az állcsontban. Ez gyulladást vagy akár szájzárat is okozhat, hiszen a megrekedt fogat nem lehet tisztítani.

Implantátum:

Ha nincs mód a fog megmentésére, és nem lehet vagy nem szeretnénk hidat beépíteni, a legjobb megoldás az implantátum. Az implantátumok a fogat, illetve a foggyökeret is helyettesítik. Behelyezésekor egy csavart rögzítünk az állkapocsba, amelyre egy koronát helyezünk. Az implantátum esztétikailag és mindennapi használatát tekintve ugyanolyan élményt nyújt, mint egy valódi fog.

Inlay és onlay:

Fogbetét, melyet akkor használunk, ha normál töméssel nem helyreállítható a fogszuvasodás után keletkezett üreg. Az inlay, onlay betétet fogtechnikus pontos lenyomat után készíti egyetlen darabból. Az inlay és onlay fogbetétek készülhetnek kerámiából, aranyból vagy kompozitból is.

Interdentális fogkefe:

Olyan fogkefe, amelyek a fogközök, illetve az implantátumok nehezen elérhető részei is tisztíthatók.

Jégzselé:

Fájdalomcsillapítás és duzzanat csökkentésére használt eszköz.

Kapcsolt fogsor:

Ha a szájban nem található elég mennyiségű fog híd készítéséhez, lehetséges olyan kapcsolt fogsor készítése, amely a megmaradt fogakhoz rögzíthető. Ezzel a módszerrel költséghatékonyabban alakítható ki új műfogsor.

Karbamid-peroxid: 

Fogfehérítésre használt anyag.

Keresztharapás:

Más néven alulharapás, ilyenkor a felső fogsor elülső fogai az alsó fogsor külső része helyett a belső részére érkeznek.

Készülék:

Kivehető vagy rögzítet fogszabályozó, amely mozgatja a fogakat, illetve módosítja az állkapocs pozícióját.

Klinikai orális vizsgálat:

Más szóval fogorvosi vizsgálat, ami magában foglalja a beteg kórtörténetének felvételét, a fogak állapotának megvizsgálását, illetve a kezelési javaslatok megbeszélést.

Kofferdám:

Kacsokkal a kezelt foghoz rögzített és a beteg száján kívül fájdalommentesen kifeszített gumilap, mely segít elszigetelni a fogat a nyáltól, így segítve a tiszta munkát.

Kompozit:

A korszerű esztétikus fogtömések tartós anyaga.

Kompozitbevonat:

Akkor lehet rá szükség, amikor a metszőfogak nagy mértékben sérültek, így tömésre nincs mód. Költséghatékonyabb megoldás, mint a porcelánhéj.

Korona:

A fogfelszínt befedő fogpótlás, amely gyökérkezelés után megvédi a fog megmaradt részét. A korona abroncsként öleli körbe a fogat, valamint olyan módon van kialakítva, hogy ne különbözzön az eredeti fog formájától, ezért mind esztétikum, mind pedig funkcionalitás szempontjából teljes értékkel bír. Mindemellett beszélhetünk borító- és horgonykoronáról is. A borítókorona önálló fogkorona, a horgonykorona a híd megtartásához készül. A koronás fogpótlás készülhet fémmentes cirkóniumból vagy éppen fémkerámiából. Az akrilátból készült koronák ideiglenesek.

Kozmetikai kontúrozás:

A fogak esztétikai korrekciója csiszolással vagy más módszerrel. Az eljárás segítségével szabályosabb fogív alakítható ki.

Középvonal:

Az arcot két egyenlő félre osztó képzeletbeli függőleges vonal.

Kürettálás:

Mélytisztítás, amelyre akkor lehet szükség, amennyiben túl nagy mennyiségű fogkő miatt mély fogínytasakok alakulnak ki a fogak közvetlen környezetében. A kürettálás során kitisztítjuk a tasakokban lévő fogkőmaradványokat, illetve a megmaradt gyulladt szöveteket.

Kvadráns:

A fogak számozása egy nemzetközi rendszer szerint történik, amely az alsó és felső állkapocs fogíveit 2-2 kvadránsra osztja, melyek mindegyikében 1-től 8-ig számozva a fogakat.

Láthatatlan fogszabályozó:

Más néven lingual fogszabályozó, mely esetében a bracketeket nem a fog külső felületére, hanem belülre, a nyelv felőli oldalára rögzítik, így a fogszabályozó kevésbé látszik.

Lenyomat:

A fogak pontos megmintázása többek között implantátumok, koronák vagy fogbetétek készítéséhez.

Lenyomatvételi paszta:

Ennek segítségével készül lenyomat a fogakról. Az lenyomatvétel során a páciens ráharap a pasztára, amely gyorsan megszilárdul.

Ligamentáris érzéstelenítés:

A fogak a fogágyon keresztül való érzéstelenítése. Az eljárás alatt az íny és a fog közötti résbe helyezve a tűt lehetőség van egy-egy fog izolált érzéstelenítésére, kiküszöbölve az arc egész zsibbadását.

Membrán:

A csont védelmében szokás behelyezni sérülés esetén, segítve a csont-regenerációt, illetve a csontpótlás esztétikus megvalósítását.

Mélyharapás:

Ha az felső elülső fogak túlzott mértékben elfedik az alsó fogsort harapáskor, mélyharapásról beszélünk.

Mikroabrázó:

A fog felszínének enyhe savas marással való fehérítése, illetve tisztítása.

Mikrorepedés:

A fog felszínének olyan repedése, amely szabad szemmel nem, csak átvilágítással látható.

Mosolyvonal:

A felsőajak íve mentén húzódó vonal. Attól függően, hogy milyen mértékben látszódnak ki a felső fogsor fogai, többféle mosolyvonalról is beszélhetünk.

Mosolytervezés:

Akkor van szükség mosolytervezésre, ha fogszabályozó felhelyezését, esetleg implantátumok behelyezését tervezzük. Ilyenkor számítógépes program segítségével előre megnézhetjük, milyen eredményre számíthatunk a mosolyt illetően.

Műgyökér:

Implantátumcsavar.

Narkózis:

Altatás, amire bonyolultabb műtétek elvégzése során lehet szükség. Altatást csak aneszteziológus szakorvos segítségével lehet végezni.

Nyitott harapás:

Akkor beszélhetünk nyitott harapásról, amikor csukott száj esetében sem érintkezik az alsó és felső fogsor.

Okklúzió:

Minden érintkezés az alsó és a felső fogsor között. Amennyiben nincs érintkezés, inokklúzióról beszélünk. Az okklúzió a fogak elvesztése vagy lepusztulása miatt változhat.

OP-felvétel:

Panorámaröntgen a fogsorról, amelyen minden fog, az állkapocs, illetve az arcüreg is látszódik. Ez gyakorlatilag a fogászati állapotfelmérés első lépése, és segítségével a legrejtettebb fogszuvasodások is felfedhetők.

Oralkamera:

Olyan, kisméretű kamera, amelynek segítségével a szájüreg pontosan feltérképezhető. Az oralkamera képét a páciens monitoron láthatja.

Orthodontológia:

A fogszabályozással foglalkozó szakterület, amely kiterjed a különböző fogszabályozó készülékek megtervezésére, így segítve a fogak megfelelő elrendezését, illetve a megfelelő harapás kialakulását.

Overdenture:

Olyan protézis, mely alól nincs eltávolítva az összes fog, illetve foggyökér. A meghagyott foggyökér szolgálhatja a fogmedercsont sorvadásának megakadályozását, de a gyökerekre kiegészítő felépítmény is kerülhet. Implantátumok esetén is lehetséges overdenture beépítése.

Overjet:

A felső és alsó fogak közötti távolság túlharapás esetén.

Paralízis:

Bénulás, mely az arcideget érő valamilyen hatás következményeként alakul ki.

Pillérfogak:

A híd vagy protézis rögzítésére használt fogak

Plakk:

Lepedék.

Porcelánhéj:

Általában a metszőfogakra ragasztott porcelánlap. Akkor van rá szükség, ha a fog normál töméssel nem menthető. A héj elkészíthető kompozitból is, de mivel a metszőfogak esetén rendkívül feltűnő fogakról beszélünk, az esztétikusabb és tartósabb porcelánból készült megoldást szokás javasolni.

Primer dentin:

A fog kifejlődése alatt képződött dentin.

Prodontális tasak:

Rés az íny és a fog között, amely gyulladás miatti ínysorvadás során mélyül ki. A kezelés minden esetben a tasak mélységétől függ.

Pulpa:

A fog központi, idegekkel és erekkel behálózott része.

Pulpasapkázás:

Olyan alábélelő anyag, amelyet túl mély fogszuvasodás esetén helyezünk a fogba.

Rágócsücsök:

A fogakon megtalálható dudorok, kiemelkedések, amelyek a szemben lévő fogak barázdáiba illeszkednek harapás során. A rágócsücskök minden embernél különböznek.

Rágóízület:

Az az ízület, amely az alsó és felső állcsontot összeköti. Gyulladása esetén nehezen gyógyítható.

Részleges korona:

A fog egy részét pótoló korona, mely hasonlít a fogbetétekre.

Rezekció:

A foggyökér csúcsának és egyéb gyulladásos szövetek eltávolítására irányuló szájsebészeti beavatkozás. Gyökércsúcs rezekcióra akkor kerül sor, ha a fogszuvasodás olyan mértékű, hogy pusztán gyökérkezeléssel nem érthető el a kívánt eredmény. A beavatkozás helyi érzéstelenítéssel történik, ezért fájdalommentes. A legtöbb esetben kisőrlők és frontfogak esetében van szükség erre a műtétre.

Retenció, retenciós készülék:

Fogszabályozás után egy ideig szükség lehet megtartó készülék viselésére, ami segíti a megfelelő pozícióban tartani a fogakat.

RVG:

Más néven digitális radiográfia, azaz modern, számítógépes röntgenfelvételek. Ez a módszer sokkal kevesebb sugárterheléssel jár, mint a hagyományos röntgenfelvételek, és az eredmény a monitoron azonnal látható.

Sinus-lift:

A sinus-lift az arcüreg-nyálkahártya megemelése csontpótlással, amennyiben nincs elegendő csontállomány az implantátum behelyezéséhez.

Sínezés:

A mozgatható fogak összekötésére, rögzítésére használt műanyagból vagy fémből készült eszköz.

Tanulmányi minta:

Szájról készült pozitív gipszminta, mely segíthet a bonyolultabb tervezéseknél, illetve kezeléseknél.

Tasak:

A fog és a fogíny között alakul ki, amennyiben a fogakat megtartó szövetek pusztulásnak indulnak. Az itt elszaporodó baktériumok fájdalmas panaszokat okozhatnak.

Tomogram:

Az egész állcsontot vagy arckoponyát rögzítő röntgenfelvétel.

Trepanálás:

A gyökérkezelés folyamatának első fázisa, melynek során megnyitjuk az idegkamrát, eltávolítjuk az idegeket, és megtisztítjuk a gyökércsatornákat.

Túlterheltség:

Ha bizonyos fogak hiányoznak, több rágási teher nehezedik más fogakra, amelyek így érzékenyek lehetnek, vagy épp sérülhetnek.

Ultrahangos fogkőtisztítás:

A fogtisztítás modern technikája, amellyel gyorsan és hatékonyan távolítható el a lerakódott fogkő.

Vegyes fogazat:

Amikor a gyerekeknek tejfogaik és maradó fogaik is vannak, vegyes fogazatról beszélünk.

Wax-up:

Fogtechnikus által viaszból készített látványterv, amely megmutatja a páciens számára a várható eredményt a különböző, esztétikai változást okozó kezelések után.

Zárt harapás:

Az alsó és felső állkapcsok zárt pozíciójakor az alsó fogsor a felső takarásában van.

Annak érdekében, hogy látogatásod szuper gyors és hatékony legyen, megpróbáljuk pontosan ütemezni fogorvosaink és higiénikusaink menetrendjét. Csapatunk minden tagja professzionális munkát végez az adott területén. Bízunk benne, hogy bárkihez is kerülsz, elégedett leszel. Ha van egy konkrét fogorvos vagy higiénikus, akit meg akarsz látogatni, hívj minket a +36 20 499 9900 telefonszámon, és mi gondoskodunk róla, hogy Neked is megfelelő időpontot találjunk.

Teljes körű szolgáltatást nyújtó Budapesti fogorvosi stúdiónk számos megelőző, helyreállító és kozmetikai fogászati szolgáltatást kínál.

A tőlünk 30 méterre levő Corvin pláza parokolójában kényelmesen találsz helyet, ahol 1 óra díjmentes.

Készpénzzel, illetve bankkártyával is.

Az alábbi egészségpénztári kártyáddal is fizethetsz:

OTP, Prémium, MedicinaTEMPO, MKB-Pannonia, Allianz Hungária, Dimenzió, Generali, Izys, Vasutas, Vitamin, Életút Egészség- és Önsegélyező Pénztár; Herendi Porcelánmanufaktúra Rt., Új Pillér, Danubius Gyógyüdülők Egészségpénztára, Aranykor Országos Önkéntes Egészségpénztár, AXA Önkéntes Egészségpénztár, Patika Önkéntes Kölcsönös Egészségpénztár

Bizonyos kezeléseket OTP-, MKB- és K&H SZÉP kártyáddal is fizetheted.

smileterminal elerhetoseg