Az implantátumok fajtái

A fog implantálási technikák közül két típust: az azonnali terheléses és a hagyományos implantátum beültetést különböztetünk meg, de ezeken belül is többféle kategória és fajta létezik.

  • Az azonnali implantálási technikát akkor alkalmazzuk, mikor viszonylag kevés csontveszteséggel jár a fogeltávolítás és a helyére stabilan, megfelelő húzóerővel betekerhető az implantátum. Ha megfelel minden előírásnak, akkor az implantáláskor egy ideiglenes felépítményt és koronai részt kaphat, melyet a megfelelő gyógyulási idő után (ez mindössze néhány hét) véglegesen koronázzuk. Gyors és komplex megoldást jelenthet, főleg a front régióban (kisebb/keskenyebb gyökerű fogak helyére), kisebb kellemetlenséggel jár, mivel nem kell az ínyt külön feltárni, és minimális csontveszteséggel jár. A csontosodási idő alatt is esztétikus megjelenést biztosít.
  • Az úgynevezett hagyományos implantátum beültetést, amennyiben nem került sor azonnali implantálásra fogeltávolítás után a front régióban, illetve a hátsó régiókban (nagy méretű gyökerű fogak helyén) fogeltávolítás után minimum 3 hónappal, de maximum amikor még elegendő csontállománnyal rendelkezik a páciens. Általában felül 6, alul pedig 3 hónap becsontosodási idővel kell számolni, ezután 2 hétre egy így formázó csavart helyezünk az implantátum menetébe, mellyel lenyomatot készítünk a végleges koronához, miután gyönyörűen körülöleli ínyünk az ínyformázót, az implantátum menetébe rögzítjük felépítményt és a végleges implantátum koronát, illetve adott esetben a hídpillérekként szolgáló koronákat.

Az implantátumok felépítmény részén a végleges koronai rész kétféleképpen rögzülhet:

  • A ragasztható implantátum koronát ráragasztjuk az implantátumba becsavart felépítményre, mely nem igényel fogtechnikai munkát, és rövid idő alatt megvan, így olcsóbb és esztétikusabb is, mint bármely más megoldás. Ugyanakkor számolni kell azzal, hogy ha cementtel beragasztjuk, az egy végleges megoldás, így ha bármi miatt el kellene távolítani a koronai részt (baleset folyamán, meglazult implantátumkor, csontvisszahúzódáskor/sorvadáskor), akkor a teljes koronát csak roncsolással lehet eltávolítani a felépítményről.
  • Csavaros implantátum koronánál a korona és a hozzá tartozó felépítmény az implantátumban egy átmenő csavarral rögzül. A legnagyobb előnye, hogy bármilyen sérülés esetén a pótlás könnyen levehető, és javítható. Az implantált páciensek körében gyakran alakul ki ínygyulladás, implantátum körüli gyulladás, amit egyszerűbb kezelni a csavaros implantátum koronáknál. A csavarrögzítésnél egy pici tömőanyaggal kell befedni a csavarmenet helyét, így minimális esztétikai eltérést jelenthet.

Méretüket tekintve is több implantátum fajtát különböztetünk meg:

  • Mini implantátum: 2-3mm átmérőjűek, melyet leggyakrabban a fogszabályozáskor alkalmazunk, ahol nem szükséges mélyen íny alá tekerni az implantátumot, illetve sokszor koronai részt sem kap a fogak nagyobb erővel való hátra húzásául, úgynevezett rögzítő elemként szolgálnak.
  • Standard implantátumok: ahogy a neve is mutatja, ezek a leggyakrabban használt implantátumok. 3,5-4,2 mm átmérőjűek. A front fogak, illetve a kisőrlők területének pótlásánál használjuk.
  • Széles implantátumok: 4,5-6 mm átmérőjűek. Leggyakrabban a hátsó, rágófogak pótlásához használjuk.
  • A bazális implantátum beültetésére nagy mértékű csontvesztés esetén kerül sor, ilyenkor az implantátumot a csont kemény, bikortikális részében rögzítjük.

Az implantátumok teljesen szövetbarát, 99,9%-os tisztaságú titánból vagy annak ötvözeteiből készülnek, semmilyen károsodást nem okoznak, és nem váltanak ki allergiás reakciót sem.

Ez az anyag képes csontosodni, mert az emberi szervezet teljes mértékben be tudja fogadni. Fogászatunkon az implantációt kiváló minőségű Alpha Bio és Nobel Biocare rendszerekkel végezzük, melyekre a gyártócég életfogytig tartó garanciát vállal.

Amennyiben foghiánya van, és kérdései merülnének fel, forduljon hozzánk bizalommal, és kérjen tőlünk konzultációs időpontot!

Annak érdekében, hogy látogatásod szuper gyors és hatékony legyen, megpróbáljuk pontosan ütemezni fogorvosaink és higiénikusaink menetrendjét. Csapatunk minden tagja professzionális munkát végez az adott területén. Bízunk benne, hogy bárkihez is kerülsz, elégedett leszel. Ha van egy konkrét fogorvos vagy higiénikus, akit meg akarsz látogatni, hívj minket a +36 20 499 9900 telefonszámon, és mi gondoskodunk róla, hogy Neked is megfelelő időpontot találjunk.

Teljes körű szolgáltatást nyújtó Budapesti fogorvosi stúdiónk számos megelőző, helyreállító és kozmetikai fogászati szolgáltatást kínál.

A tőlünk 30 méterre levő Corvin pláza parokolójában kényelmesen találsz helyet, ahol 1 óra díjmentes.

Készpénzzel, illetve bankkártyával is.

Az alábbi egészségpénztári kártyáddal is fizethetsz:

OTP, Prémium, MedicinaTEMPO, MKB-Pannonia, Allianz Hungária, Dimenzió, Generali, Izys, Vasutas, Vitamin, Életút Egészség- és Önsegélyező Pénztár; Herendi Porcelánmanufaktúra Rt., Új Pillér, Danubius Gyógyüdülők Egészségpénztára, Aranykor Országos Önkéntes Egészségpénztár, AXA Önkéntes Egészségpénztár, Patika Önkéntes Kölcsönös Egészségpénztár

Bizonyos kezeléseket OTP-, MKB- és K&H SZÉP kártyáddal is fizetheted.

Image

1082 Budapest, Corvin sétány 1/D. 
Bejárat a Futó utca 44. felől

NYITVATARTÁS


Hétfő péntekig: 9:00-17:00
Szombat-vasárnap: zárva

Image
hu.jpg
de.jpg
en.jpg
Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a teljesebb felhasználói élmény és anonim látogatottsági statisztikák gyűjtése céljából.