Amit a gyökérkezelésről tudni érdemes

A fogak megtartása esztétikai és egészségügyi szempontból is rendkívül fontos, így mindent el kell követni a foghúzás elkerüléséért. Amikor a fogszuvasodás túl nagy méretékű, és a baktériumok elszaporodnak a fog belsejében, gyulladás alakulhat ki, ami fogfájáshoz vezethet, ilyenkor szájsebészeti gyökérkezeléssel még legtöbb esetben megmenthető a fog.

Fontos a saját fogak megőrzése

A gyökérkezelés általában nagyobb méretű foganyagveszteséggel jár, majd idővel a fogat le is kell csiszolni, hogy koronát helyezhessünk rá annak stabilitása miatt. Felmerülhet a kérdés: miért ne ültessünk inkább implantátumot a beteg fog helyére?

Valójában egy műgyökér beültetése nemcsak hogy egy hosszú folyamat, ami sokba kerül, de nagy megterheléssel is jár a szervezet számára. A saját fogaink jó adottságai nagyon különböznek az implantált terület körüli kemény csontszövetek tulajdonságaitól, mind a szerkezetüket, a helyzetüket, illetve a rugalmasságukat tekintve, ezért amíg csak van rá lehetőség, érdemes az eredeti foggyökeret megtartani.

A gyökérkezelt fog ugyanakkor törékennyé válhat, így szükséges azt egy gyökércsappal megtámasztani, majd arra koronát helyezni, hogy megfelelő védelmet nyújtson számára. A gyökérkezelt fog a természetes foggal megegyező komfortérzetet és esztétikai élményt biztosít.

Számoljunk le a gyökérkezeléssel kapcsolatos tévhitekkel!

Gyökérkezelésre legtöbbször akkor kerül sor, ha fogszuvasodás vagy a fog sérülése miatt a baktériumok fogbélig jutnak, vagy a fogbél elhal. A folyamat során eltávolítjuk az elhalt pulpát (fogbelet), kitisztítjuk a gyökércsatornát, és gyökértöméssel látjuk el a fogat.

Mindez ijesztőnek tűnhet, ezért, ha gyökérkezelésre kerül sor, sokan megrettennek. Erre azonban semmi ok sincs, hiszen a gyökérkezelés azonnal megszünteti a gyulladt fog okozta fájdalmat, ráadásul a ma használt helyi érzéstelenítés is csak minimális kellemetlenséggel járhat.

Annak érdekében, hogy látogatásod szuper gyors és hatékony legyen, megpróbáljuk pontosan ütemezni fogorvosaink és higiénikusaink menetrendjét. Csapatunk minden tagja professzionális munkát végez az adott területén. Bízunk benne, hogy bárkihez is kerülsz, elégedett leszel. Ha van egy konkrét fogorvos vagy higiénikus, akit meg akarsz látogatni, hívj minket a +36 20 499 9900 telefonszámon, és mi gondoskodunk róla, hogy Neked is megfelelő időpontot találjunk.

Teljes körű szolgáltatást nyújtó Budapesti fogorvosi stúdiónk számos megelőző, helyreállító és kozmetikai fogászati szolgáltatást kínál.

A tőlünk 30 méterre levő Corvin pláza parokolójában kényelmesen találsz helyet, ahol 1 óra díjmentes.

Készpénzzel, illetve bankkártyával is.

Az alábbi egészségpénztári kártyáddal is fizethetsz:

OTP, Prémium, MedicinaTEMPO, MKB-Pannonia, Allianz Hungária, Dimenzió, Generali, Izys, Vasutas, Vitamin, Életút Egészség- és Önsegélyező Pénztár; Herendi Porcelánmanufaktúra Rt., Új Pillér, Danubius Gyógyüdülők Egészségpénztára, Aranykor Országos Önkéntes Egészségpénztár, AXA Önkéntes Egészségpénztár, Patika Önkéntes Kölcsönös Egészségpénztár

Bizonyos kezeléseket OTP-, MKB- és K&H SZÉP kártyáddal is fizetheted.

Image

1082 Budapest, Corvin sétány 1/D. 
Bejárat a Futó utca 44. felől

NYITVATARTÁS


Hétfő péntekig: 9:00-17:00
Szombat-vasárnap: zárva

Image
hu.jpg
de.jpg
en.jpg
Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a teljesebb felhasználói élmény és anonim látogatottsági statisztikák gyűjtése céljából.