Amit a fogászati hidakról tudni érdemes

A koronáról, mint az egyik legnépszerűbb fogpótlási megoldásról már írtunk, a következőkben pedig néhány gondolat erejéig szeretnénk kitérni a fogászati hidakban rejlő nagyszerű lehetőségekre is.

Korona vagy fogászati híd? Mikor melyiket ajánljuk?

Ameddig a korona csak egyetlen egy fogra készül, addig a foghíd három vagy több fogat ölel át, és tulajdonképpen több sérült fog pótlására nyújt hatékony és esztétikus megoldást. Fogászati hídra egy vagy több egymás melletti foghiány esetén van szükség, vagy olyan fogazatnál, ahol nem csak egymás melletti foghiány áll fenn, de van néhány olyan ép fog is, ami tartópillérként meg tud tartani egy körhidat.

A több fog pótlására ideális híd tartópillérei megfelelően előkészített, lecsiszolt fogcsonkokra kerül. Sorvégi hiánykor van lehetőség a körhíd utolsó tartópillére után vagy két egymás melletti koronázott fog után úgynevezett lengő tagot beépíteni a hiány pótlása céljából.  

Hányféle változata van a foghídnak?

A híd lehet hagyományos, fogakon rögzített fogpótlás, illetve implantátumokon rögzülő híd is, sőt ennek a kettőnek a kombinációja is alkalmazható néhány esetben. Legyen szó egy-két foghiányról, vagy hagyományos körhídról a legfontosabb szempont mindig, hogy a hiányok mellett legyenek erős szerkezetű fogak, pillérek, amik stabilan megtartják a hidat, és a rágóerők elosztását is biztosítják.

Az, hogy mennyire lesz tartós egy híd sok mindentől függhet, de a megfelelő szájhigiénia alapvető fontosságú a fogaink és fogínyünk megóvása érdekében. Mindegy, hogy milyen típusú fogászati hidat választunk, annak tartóssága legfőképpen a hidat körbevevő és alátámasztó fogak egészségétől függ.

Fogászatunkon kizárólag minőségi kerámiával leplezett híddal dolgozunk az esztétikum és a tartósság jegyében. Keress minket, és mindent részletesebben elmagyarázunk!

Annak érdekében, hogy látogatásod szuper gyors és hatékony legyen, megpróbáljuk pontosan ütemezni fogorvosaink és higiénikusaink menetrendjét. Csapatunk minden tagja professzionális munkát végez az adott területén. Bízunk benne, hogy bárkihez is kerülsz, elégedett leszel. Ha van egy konkrét fogorvos vagy higiénikus, akit meg akarsz látogatni, hívj minket a +36 20 499 9900 telefonszámon, és mi gondoskodunk róla, hogy Neked is megfelelő időpontot találjunk.

Teljes körű szolgáltatást nyújtó Budapesti fogorvosi stúdiónk számos megelőző, helyreállító és kozmetikai fogászati szolgáltatást kínál.

A tőlünk 30 méterre levő Corvin pláza parokolójában kényelmesen találsz helyet, ahol 1 óra díjmentes.

Készpénzzel, illetve bankkártyával is.

Az alábbi egészségpénztári kártyáddal is fizethetsz:

OTP, Prémium, MedicinaTEMPO, MKB-Pannonia, Allianz Hungária, Dimenzió, Generali, Izys, Vasutas, Vitamin, Életút Egészség- és Önsegélyező Pénztár; Herendi Porcelánmanufaktúra Rt., Új Pillér, Danubius Gyógyüdülők Egészségpénztára, Aranykor Országos Önkéntes Egészségpénztár, AXA Önkéntes Egészségpénztár, Patika Önkéntes Kölcsönös Egészségpénztár

Bizonyos kezeléseket OTP-, MKB- és K&H SZÉP kártyáddal is fizetheted.

Image

1082 Budapest, Corvin sétány 1/D. 
Bejárat a Futó utca 44. felől

NYITVATARTÁS


Hétfő péntekig: 9:00-17:00
Szombat-vasárnap: zárva

Image
hu.jpg
de.jpg
en.jpg
Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a teljesebb felhasználói élmény és anonim látogatottsági statisztikák gyűjtése céljából.