A bölcsességfog eltávolítás fontosságáról

Sokak rémálma a bölcsességfog eltávolítás pedig egy jó szájsebészeti szakember kezei között maximálisan biztonságban érezhetjük magunkat. Köztudott, hogy a bölcsességfogak – főleg ha azok elromlanak – több kárt okoznak, mint hasznot. Mivel mára már teljesen elvesztették funkcionalitásukat, és a rágásban sincs szerepük, ezért az időben történő bölcsességfog eltávolítás hosszú távon egy sor kellemetlenségtől megóvhat minket.

A bölcsességfogakat eleve nehezebb tisztán tartani

A fogszuvasodás az egyik leggyakoribb problémája a bölcsességfogaknak. Hátsó fogak lévén fokozottan nehezebb a tisztításuk, így könnyebben és gyorsabban romlanak, amivel pedig a fogíny és a szomszédos fogak egészségét is veszélyeztetik. Legyen bármilyen alapos a mindennapi szájhigiéniai rutinunk, a bölcsességfogakat általában nem kíméli a szuvasodás, ez pedig visszafordíthatatlan károkat okoz, így nem marad más út, mint a bölcsességfog eltávolítása. De nem csak ebben az esetben ajánlott még időben lépni.

Fogszabályozás előtt is érdemes nekik búcsút inteni

Olykor a fogszabályozás is megköveteli a bölcsességfogak kihúzását. Ezeknek a fogaknak nem csak a gyökérstruktúrája speciális, de egyénenként eltérő az is, hogy milyen ütemben növekednek a fogak, ki tudnak-e bújni normálisan, vagy rendellenes növekedésük a fogak torlódását, a fogsor feszülését eredményezi. Eltávolításuk fogszabályozás előtt szükségessé válhat akkor is, ha még csak fogcsíraként vannak jelen. Egyébként sokszor egy fogcsíra kivétele egyszerűbb és fájdalommentesebb beavatkozást (gyorsabb gyógyulást) igényel, mint egy teljesen kifejlődött fog műtéti úton történő eltávolítása.

Magánklinikánkon bölcsességfog eltávolítás előtt szájsebészeti konzultáción magyaráznak el mindent szakembereink, hogy a lehető legkevesebb kétséged se legyen afelől, hogy a bölcsességfog eltávolítás az egyik legjobb dolog, amit fogsorod hosszú távú egészségéért megtehetsz.

Annak érdekében, hogy látogatásod szuper gyors és hatékony legyen, megpróbáljuk pontosan ütemezni fogorvosaink és higiénikusaink menetrendjét. Csapatunk minden tagja professzionális munkát végez az adott területén. Bízunk benne, hogy bárkihez is kerülsz, elégedett leszel. Ha van egy konkrét fogorvos vagy higiénikus, akit meg akarsz látogatni, hívj minket a +36 20 499 9900 telefonszámon, és mi gondoskodunk róla, hogy Neked is megfelelő időpontot találjunk.

Teljes körű szolgáltatást nyújtó Budapesti fogorvosi stúdiónk számos megelőző, helyreállító és kozmetikai fogászati szolgáltatást kínál.

A tőlünk 30 méterre levő Corvin pláza parokolójában kényelmesen találsz helyet, ahol 1 óra díjmentes.

Készpénzzel, illetve bankkártyával is.

Az alábbi egészségpénztári kártyáddal is fizethetsz:

OTP, Prémium, MedicinaTEMPO, MKB-Pannonia, Allianz Hungária, Dimenzió, Generali, Izys, Vasutas, Vitamin, Életút Egészség- és Önsegélyező Pénztár; Herendi Porcelánmanufaktúra Rt., Új Pillér, Danubius Gyógyüdülők Egészségpénztára, Aranykor Országos Önkéntes Egészségpénztár, AXA Önkéntes Egészségpénztár, Patika Önkéntes Kölcsönös Egészségpénztár

Bizonyos kezeléseket OTP-, MKB- és K&H SZÉP kártyáddal is fizetheted.

Image

1082 Budapest, Corvin sétány 1/D. 
Bejárat a Futó utca 44. felől

NYITVATARTÁS


Hétfő péntekig: 9:00-17:00
Szombat-vasárnap: zárva

Image
hu.jpg
de.jpg
en.jpg
Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a teljesebb felhasználói élmény és anonim látogatottsági statisztikák gyűjtése céljából.