FOGPÓTLÁSOK

IDŐPONT KÉRÉS
 

All-on 4/ All-on 6


A rögzítés nélküli, hagyományos protézis csak ritkán nyújt tökéletes megoldást.A fogsor esetenként fájdalmat okozhat, kényelmetlen és gyakran instabil a tartásuk, megnehezíti ezzel kedvenc ételeid fogyasztását. A modern fogászat azonban ma már számos egyéb, hatékonyabb megoldást is kínál. Az All-on-4™ az egyik legjobb megoldás.

 

ONLINE BEJELENTKEZÉS

 • All-on-4 technika
 • All-on-6 technika
 • Előnyök
 • Milyen esetekben ajánljuk ezt a kezelési tervet?
 • All-on-4™ a neve egy eredményes és hatékony technikának, amelynél általában 4 fogászati implantátum biztosítja a felső vagy alsó fogsor stabil rögzülését. Az All-on-4™ egy hosszú távú, biztonságos és végleges megoldást tesz lehetővé egy erős és biztos elhorgonyzás révén, ezáltal egy természetesebb mosolyt adva. Mivel csupán négy implantátum szükséges, ezáltal csökken a kezelési idő. Az All-on-4™ megoldás a csontban nagyobb stabilitást biztosít, valamint segít elkerülni bizonyos kiegészítő műtétek elvégzését, mint például a csontpótlás. Az implantátumok behelyezése után, fogorvosod már akár azonnal be tud helyezni egy ideiglenes fogsort, elkerülve ezzel a fogatlansággal járó kellemetlenségeket.

  Ezek a fogak mind esztétikailag, mind funkciójukban nagyon hasonlítanak a természetes fogakhoz, így azokat már akár a műtét után is használhatod evéshez. Néhány hét gyógyulás után a fogorvos felhelyezi a végleges hidat, mely lehet rögzített és kivehető is. Az étkezések újra örömet okozhatnak, biztonsággal rághatsz és újra élvezheted az ételek ízét. Nem utolsósorban ugyanazt az életvitelt folytathatod, mint a saját fogakkal rendelkezők.

 • Az All-on-4 technikához hasonlóan a teljes fogatlan állapotú állcsontra 6 db előre megtervezett, speciális irányú és méretű implantátumokat helyezünk be. Amennyiben hat implantátum behelyezésére lehetőség van csontpótlás nélkül, az All-on-6 módszerrel még stabilabb tartást adhatunk a fogpótlásnak.

 • Ellentétben a fogsor viselőkkel az All-on-4™-al rendelkezők ezen előnyöket élvezhetik:
  -Természetes megjelenésű és érzésű rögzített műfogak
  -Rögzített műfogak, melyek nem esnek ki a szájból kínos pillanatokban
  -Egy fedetlen felső szájpadlás, amely lehetővé tesz több ízérzést étkezések közben
  -Stabil harapási erő, amely lehetővé teszi számukra, hogy mindenféle típusú élelmiszert tudjunk enni
  -Csökkentett a száj körüli orcarész beesettsége, ami fiatalítja az arcod
  -Nincs többé fogsorragasztóra vagy a fogsor éjszakai eltávolítására szükség
  -Nincsen többé fájó feltörés vagy öklendezés-érzés

 • - fogatlan vagy fogait elvesztő pácienseknek
  - teljes kivehető fogpótlást viselő páciensek számára
  - akik nem szeretnének csontpótlásos műtét

Fogászati koronák


Fogászatunk kizárólag fémmentes pótlásokat részesiti szakmailag előnyben, melyek jóval magasabb esztétikai megjelenést biztosítanak.

A korona abban az esetben javasolt, amikor a fog szerkezete olyan mértékben sérült, hogy az már esztétikus töméssel vagy betéttel nem helyreállítható. Koronával foghiányt nem pótolhatunk, ebben az esetben implantátumra van szükség.
A korona a fogorvos által vett lenyomat alapján készül a fogtechnikai laborban. Színében és formájában tökéletesen illeszkedik a többi foghoz, funkcionálisan és esztétikailag is helyreállítja a fogat, illetve a teljes fogazatot. A korona az előkészített fogcsonkhoz ragasztással rögzül.

 

ONLINE BEJELENTKEZÉS

 • Mely esetekben ajánlott a korona készítése
 • A korona készítésének ellenjavallatai
 • Cirkon korona
 • Préskerámia (E-MAX) korona
 • Csapos korona (letört fogakhoz)
 • Mennyi idő alatt van kész a koronám?
 • a fog koronai részének kopása, szuvasodása vagy törése miatt, amikor esztétikus töméssel, betéttel (inlay-onlay), esetleg porcelán héjjal nem oldható meg.
  - kivételes esetben az egyes fogak helyzeti rendellenességeinek javítása céljából
  - hidak, részleges lemezes fogpótlások elhorgonyzására
  - gyökérkezelést követően minden esetben ajánlott a fog megerősítése érdekében illetve esztétikailag, mivel a gyökérkezelt fogon rövid időn belül szürkülés jelentkezhet.
  - implantátumokra

 • Ha bármilyen probléma, például fogbélgyulladás, gyökércsúcsi elváltozás, illetve parodontológiai probléma (fogágybetegség, ínysorvadás) áll fenn.
  Kilazult fogak esetén
  Nagymértékben dőlt fogakra
  Tejfogakra és fiatal maradandó fogakra nem javallott a tág pulpakamra miatt

 • A cirkónium-oxid optikai és fizikai tulajdonságai megfelelő alapot biztosítanak a fogtechnikus munkájához, így gyakorlatilag nem lehet megkülönböztetni egy cirkon pótlást a valódi fogtól. A cirkónium-oxid megfelel a legszigorúbb implantológiával kapcsolatos követelményeknek is, a lágy rész szövetek reakciója kitűnő, így az íny tökéletesen egészséges a koronák, ill. a hidak körül.

  Mi az a cirkon?
  A cirkóniumdioxid egy csúcsminőségű kerámia, melyet többek között az űrrepülésnél alkalmaznak. Ez egy ritka anyagnak az oxigénnel alkotott vegyülete.

 • A lecsiszolt fogcsonkra fémmentes, teljes kerámia korona készül. A nagy fényáteresztő képessége miatt igen magas esztétikai követelményeknek is megfelel. Manapság a legtökéletesebb, szövetbarátabb, legesztétikusabb fogpótlás.

 • Nagy fogkorona hiányoknál, de még egészséges gyökerek esetében a gyökércsatornát az idegek eltávolítása után középen kifúrják és egy, a gyökércsatornába helyezett csapos műcsonk segítségével állítják helyre. Ezt a gyökércsapos műcsonkot cementtel rögzítik a gyökércsatornában, amely stabilitást biztosít az egész fogra és arra készíthető tetszés szerinti korona.

 • CAD/CAM technológiának köszönhetően a lenyomatvételi időponttól számítva, akár már 24 órán belül.

Fogászati hidak

Kerámiával leplezett híd
Ugyanazzal az eljárással készül, mint a kerámiával leplezett korona, de több fog pótlása esetén összefüggő fémváz, azaz híd készül. A hídban lehet minden tag egy lecsiszolt fogcsonkra rögzítve, de egy, esetleg több fog hiánya esetén készülhet ún. lengő tag is a hiányzó fog vagy fogak pótlására.

Milyen fogászati probléma megoldására alkalmas a hagyományos technológiával készülő fémkerámia híd?
A fémkerámia híd alkalmas több hiányzó, szuvasodott vagy letöredezett, elkopott fog egyidejű pótlására. A fém váz szilárdan illeszkedik az előkészített fogakra, míg a kerámia leplezés esztétikus külsőt kölcsönöz azoknak.

ONLINE BEJELENTKEZÉS

Inlay-onlay fogbetétek

Inlay fogbetét
Méretét tekintve hasonlít egy nagyobb fogtömésre, azonban annál lényegesen ellenálóbb anyagból készül és a várható élettartama lényegesen hosszabb.

Onlay fogbetét
Méretét tekintve nagyobb, mint egy fogtömés, a fog rágófelszínét beborítja, egyfajta átmenetet képez a korona és a fogtömés között.

Mi az inlay fogbetét?
Az inlay fogbetét gyakorlatilag nem más, mint egy ragasztott fogtömés, szilárd porcelán betét, amit egyénre szabottan, laboratóriumban a fogtechnikusunk készít el lenyomat alapján, majd ezután kerül beragasztásra. Az inlay fogbetét abban az esetben alkalmazandó, amikor nem kell a teljes rágófelületet befedni. Ezután kerül beragasztásra.

Mi az onlay fogbetét?
Az Onlay, vagy más néven részleges korona egy olyan speciális fogpótlás, melynek felhelyezésére akkor van szükség, ha a fog már olyan mértékben sérült, hogy azt nem elegendő Inlay-el pótolni. Ilyen eset, amikor már nem csak a rágófelszín egy része, hanem a teljes rágófelszín és a fog sarka is károsodott.

 

ONLINE BEJELENTKEZÉS

Fogsorok

Hagyományos fogsor
Külső esztétikai megjelenésében szinte azonos az újabb fejlesztésű anyagokból előállított protézisekkel. Íny színű alaplemeze a kivehető fogpótlásoknál már évtizedek óta jól bevált akrilát anyagból készül, ezért hívjuk ” hagyományos fogsornak”. Merevsége miatt könnyebben törik, de viszonylag könnyen is javítható. Ellentétben a modernebb kompozitokkal nyálkahártya irritáció előfordulhat az erre érzékenyeknél, valamint nagyobb abszorpciós (nedvesség felszívó) képessége miatt könnyebben plakkosodik, ezáltal gyakoribb tisztítást igényel.

Rugalmas fogsor
A hagyományos fogsor merevségét és a legmodernebb fogászati anyagok ellenállóságát ötvözték, így készült el a merev és egyben rugalmas fogsor. Fémallergiával küszködő pácienseinknek ajánljuk elsősorban.

Implantátummal rögzített fogsor
Az implantátummal rögzített fogsor stabilitása miatt sokkal magasabb komfortérzetet biztosít rágás közben, mint egy hagyományos fogsor. Az erősebb kapcsolat miatt a fogsor mérete is jelentősen csökkenthető. Azok, akik kényelmetlennek érzik a kivehető fogpótlást, dönthetnek a fogbeültetés mellett. A kezelés során 4-6 műfog kerül beültetésre, amelyek a fogsor elmozdulását patentes rögzítőelemek segítségével tökéletesen megakadályozzák. Tudj meg többet az implantálásról, kattints ide!

Részleges fémlemezes fogpótlás
Olyan fogmű, amely a szájban nagyobb helyet foglal el, mint a természetes fogak, mert beborítja a száj nyálkahártyájának egyes területeit is. Anyaga általában műanyag és fém kombinációja, részei alaplemez, műíny, műfogak és az elhorgonyzás eszközei kapcsok, csúsztatók.

ONLINE BEJELENTKEZÉS

 • Hogyan foglaljak időpontot?
 • Milyen fogászati szolgáltatásokat kérhetek?
 • Hol tudok egyszerűen parkolni?
 • Mivel fizethetek?
 • Hogyan foglaljak időpontot?


  Annak érdekében, hogy látogatásod szuper gyors és hatékony legyen, megpróbáljuk pontosan ütemezni fogorvosaink és higiénikusaink menetrendjét. Csapatunk minden tagja professzionális munkát végez az adott területén. Bízunk benne, hogy bárkihez is kerülsz, elégedett leszel. Ha van egy konkrét fogorvos vagy higiénikus, akit meg akarsz látogatni, hívj minket a +36 20 499 9900 telefonszámon, és mi gondoskodunk róla, hogy Neked is megfelelő időpontot találjunk.

   

 • Milyen fogászati szolgáltatásokat kérhetek?


  Teljes körű szolgáltatást nyújtó Budapesti fogorvosi stúdiónk számos megelőző, helyreállító és kozmetikai fogászati szolgáltatást kínál.

 • Hol tudok egyszerűen parkolni?


  A tőlünk 30 méterre levő Corvin pláza parokolójában kényelmesen találsz helyet, ahol 1 óra díjmentes.

 • Mivel fizethetek?


  Készpénzzel, illetve bankkártyával is.

  Az alábbi egészségpénztári kártyáddal is fizethetsz:

  OTP, Prémium, MedicinaTEMPO, MKB-Pannonia, Allianz Hungária, Dimenzió, Generali, Izys, Vasutas, Vitamin, Életút Egészség- és Önsegélyező Pénztár; Herendi Porcelánmanufaktúra Rt., Új Pillér, Danubius Gyógyüdülők Egészségpénztára, Aranykor Országos Önkéntes Egészségpénztár, AXA Önkéntes Egészségpénztár, Patika Önkéntes Kölcsönös Egészségpénztár

  Bizonyos kezeléseket OTP-, MKB- és K&H SZÉP kártyáddal is fizetheted.

   

smileterminal elerhetoseg