ESZTÉTIKUS MEGOLDÁSOK

ONLINE BEJELENTKEZÉS
 

Fogfehérítés


Elsősorban azoknál a pácienseinknél érhető el a leglátványosabb eredmény, akik fogaik elszíneződését a rendszeres dohányzás, vörösbor illetve színes üdítőital fogyasztás okozza. A sárgás és barnás elszíneződéssel rendelkező páciensek esetén legjobb eredmény a Blach'n Smile Automix típusú plazmalámpás fehérítő kezeléssel érhető el. A gyökérkezelt, szürkés elszíneződés esetén is szemmel látható a változás, de az optimális szín eléréséhez speciális szakorvosi kezelés szükséges.

ONLINE BEJELENTKEZÉS

 • Rendelői fogfehérítés
 • A lámpás fogfehérítés menete
 • Otthoni fogfehérítés
 • Mit érdemes tudnia fogfehérítés előtt?
 • Nem ajánlott a plazmalámpás fogfehérítési eljárás
 • Az azonnali látványos eredmény érdekében a rendelői fogfehérítést ajánljuk, amely 6% peroxidtartalmú fogfehérítő anyagot tartalmaz. A mindössze 4-szer 15 perces eljárás után fogaid akár 2-4 tónussal világosabb eredményt mutathatnak. Az érzékeny fogú pácienseink részére lehetőség van peroxidmentes fehérítő eljárásra, amely kíméletes, de látványos megoldást jelent.

 • Először fogorvosaink egy konzultáció alatt leellenőrzik a fogaid épségét, és javaslatára megkezdjük a kezelést, mely első lépése a fogkőeltávolítás és polírozás,
  az íny védelme érdekében a fogak körüli területet UV fényre kötő anyaggal fedjük be.
  Ezután speciális fehérítő gélt helyezünk a fogak felszínére és egy speciális LED fogfehérítő lámpával világítjuk meg, ezt többször megismételjük a kívánt eredmény elérése érdekében.
  Az eredmény: több árnyalattal világosabb, megnyerőbb és vonzóbb mosoly! :)

 • Az otthoni fogfehérítéssel is el lehet érni a rendelői fogfehérítés által ígért eredményt, azonban a fogak és az íny védelme érdekében csak fogorvos felügyelete mellett ajánljuk ezt a típusú fogfehérítő eljárást. Fontos a fogfehérítőszer alkalmazása előtt egy teljes körű fogászati ellenőrzést végeztetni. Saját fogtechnikai laborunk az alsó-felső állcsont lenyomatáról készít egy-egy sínt, amelybe a fogfehérítő pasztát kell elhelyezni és a fogorvos által javasolt ideig használni.

  Az otthoni fehérítés előnye: A fehérítő sín a következő kezelés alkalmával is használható, vagyis a 2. kezeléstől elegendő csak a kedvezőbb árú fehérítő szert megvásárolni. A fehérítés hosszát maga a páciens határozza meg így, ha előbb elérte a kívánt hatást, nyugodtan abbahagyhatja. Amennyiben fogérzékenység lépne fel, pár nap szünetet lehet tartani.

  Az otthoni fehérítés hátránya: A fogfehérítés folyamata hosszabb, valamint egyes pácienseknek kellemetlenséget okozhat az éjszakai sín használata. A fogak fehérítése nincs közvetlenül fogorvosi felügyelet alatt, így pl. a fehérítő zselé nem megfelelő applikálása (felkenése) következtében a fogíny érzékennyé válhat.


 • Felhívjuk a figyelmed arra, hogy a fogfehérítés nem hat a fogtömésekre, fogpótlásokra (korona, híd, protézis), mivel ezek anyagába nem képes behatolni. Amennyiben ezeket világosabb fogszínéhez szeretnéd igazítani, ezek egységesen világosabbá, fehérebbé tétele külön kezelés keretében végezhető el.

  A gyökérkezelt fogak esetében gyakran előfordul belső elszíneződés. Ezen fogak fehérítése LED lámpás fogfehérítéssel nem megoldható, viszont belsőleg fehéríthetőek. A gyökérkezelt fogak belső fogfehérítése külön kezelésként, de a külső fogfehérítéssel egy időben végezhető.

  Bleach’n shine Automix 35% hidrogén-perodixidos fogfehérítő anyagot tartalmaz a csomag, mely német minőségű, gyors hatóidejű, PH semleges (7,3).


 • Terhes, illetve szoptatós anyukáknak
  Azoknak akik fényérzékeny gyógyszereket szednek
  Fogfehérítés utáni tennivalók a tartós fehérség érdekében
  Rendelőnkben, a Pácienseink rendelkezésére álló fogfehérítő módszerek között a ma létező legbiztonságosabb, legmodernebb és leghatékonyabb fogfehérítő módszer, mely biztosítja számotokra a gyorsaságot, kényelmet és a biztos sikert.
  Annak érdekében, hogy az elvégzett fogfehérítés által elért eredmény tartós maradjon, az alábbi tanácsokat fogadd meg a következő 48 órában

Esztétikus tömés

Fehér fogtömés / esztétikus fogtömés /
Kizárólag a legmodernebb és legmegbízhatóbb kompozit anyagokkal dolgozunk, melyek szerkezetileg és esztétikailag is a tökéletes, valamint a hosszú távú megoldást jelentik a számodra. Egy rövid érzéstelenítés után a fogorvos eltávolítja a szuvas és fertőzött fogállományt, majd az előkészített területre rétegenként UV lámpa segítségével tömöríti be a fogszínű tömőanyagot.

A fogak leggyakoribb betegsége a fogszuvasodás. Legjobb, ha sikerül megelőzni rendszeres, fél évente elvégzett szűrővizsgálatok és fogkőeltávolítások alkalmával, de ha már szuvas a fog, a legfontosabb, hogy gyorsan és megfelelően be legyen kezelve, hogy ne terjedjen tovább a fogak belső, érzékenyebb részeire. Jelentkezz be fogászatunkra minél előbb, hogy megelőzd a nem kívánatos problémákat.

 

ONLINE BEJELENTKEZÉS

 • Mikor van szükség fogtömésre?
 • Fogtömésem látszódni fog?
 • Előfordulhat, hogy kiesik a tömésem?
 • Tömés után mennyivel lehet enni-inni?
 • Mennyibe kerül a tömés?
 • Fogtömés javasolt, legtöbbször szuvasodás miatt, ha a fogzománc vagy az alatta lévő dentin réteg is jelentősen sérült, vagy visszafordíthatatlanul károsodott, illetve, ha fogunkból letört egy akkora darab, melyet még lehetséges fogtöméssel pótolni.

 • Nem, a tömőanyag szerkezete és színe teljesen illeszkedik a saját fogszínhez, így észrevehetetlen, hogy mely fog vagy fogak lettek már tömve.

 • Igen, sajnos előfordulhat, hogy a rágózás vagy egyéb rossz rágófunkciók következtében a tömés kilazul, megkopik. Ennek észlelésekor keresd fel kezelőorvosod.

 • Italt nyugodtan fogyaszthatsz, viszont enni csak az érzéstelenítőszer hatása után szabad, mivel a zsibbadás miatt könnyen megharaphatod magad. Amennyiben nem kaptál érzéstelenítőt, a tömött fog azonnal terhelhető, hiszen a fényre kötő kompozit anyag lámpázás után azonnal megszilárdul.


 • Az ára több mindenen múlik. Függ a fog felszínének darabszámától, amit a szuvasság mértéke határoz meg, ennek alapján árainkat itt találod.

Fogkőeltávolítás

Ultrahangos fogkőeltávolítás
A fogak elvesztéséhez vezető, valamint a fogágy betegségeinek egyik leggyakoribb kiváltó tényezője a fogkő. Ezért nagyon fontos annak rendszeres eltávolítása. A fogkő-eltávolítás (depurálás) során ultrahang frekvenciás rezgések segítségével eltávolítjuk a lepedéket, fogkövet és egyéb lerakódásokat. A fogkő újraképződésének ideje a táplálkozási szokásoktól, a nyál összetételétől és legfőképpen a szájhigiénétől függ, de ajánlatos évente legalább kétszer ellenőriztetnünk.

 

ONLINE BEJELENTKEZÉS

 • Mennyi időt vesz igénybe az ultrahangos fogkőeltávolítás?
 • Fogfehérítő hatása is van az ultrahangos fogkőeltávolításnak?
 • Van bármilyen tényező, ami kizárja az ultrahangos fogkőeltávolítást?
 • Hogyan alakul ki a fogkő?
 • Az érintett fogterület nagyságától, illetve a fogkő mértékétől függ. Ideális esetben akár egy kezelés alkalmával is sikeres lehet az ultrahangos fogkő-eltávolítás. Állcsontonként 15-20 perc szükséges a kívánt eredmény elérése érdekében.

 • Igen. Mivel a fogkő jelenléte esztétikai problémát is jelent, eltávolítása világosabb fogsort eredményezhet. A fogak nem csak valójában, de látványra is tisztábbak lesznek, és a fogkőhöz képest mindenképpen fehérebb színt kapnak a fogkő-eltávolítás, illetve a polírozás után.

 • Szívritmus-szabályozóval rendelkező betegeknél a kezelés nem végezhető el bizonyos ultrahangos készülékekkel. Ilyen esetekben kézi eszközökkel történik a fogkőleszedés.

 • A fogkő nem más, mint lerakódott és kikristályosodott szennyeződés a fogak felszínén. A fogkő a szájban természetesen jelen lévő kalciumvegyületek, baktériumok és más szerves anyagok keverékéből áll össze. Csak fogászati módszerekkel végezhető el a fogkőeltávolítás. Fél évente ajánlott kontroll vizsgálaton megjelenni. Tévhit ellenére a gyerekeknél is kialakul, ha nem mossák rendszeresen és helyes technikával a fogukat.

Polírozás, Airflow

Fogak polírozása
Gyakran a fogkő eltávolítást, a fogak felszíneinek simára polírozása követi. A fogak polírozása során finom sörtéjű kefével és speciális polírozó pasztával simára polírozzuk a fogakat. Az így létrejött sima felületen nehezebben tapad meg a lepedék, melyből a fogkő képződik.

Airflow alkalmazása
A nehezen hozzáférhető helyeken, a fogközökben airflow (porfúvó) polírozó készüléket használunk. A készülék apró szemcséjű porszemcséket fúj nagy nyomással a fog felszínre, így távolítva el az apró lerakódásokat. Ez a készülék alkalmas a dohányzás, erős teázás, kávézás okozta elszíneződések eltávolítására is.

A tökéletes tömések és fogpótlások feltétele a jó szájhigiénia és az egészséges fogíny. Ezért szükséges a fogászati kezelések megkezdése előtt a fogak felszínén az alapos tisztítás, ami az íny alatt lévő fogkő és lepedék eltávolításából, valamint a fogak felszínének polírozásából áll. A polírozás után a fogak felszíne több árnyalatot is világosodhat, ami szép és esztétikus mosolyt eredményez.

 

ONLINE BEJELENTKEZÉS

 • Miért válaszd az Airflow fogpolírozást?
 • Mire jó a fogpolírozás?
 • Jár valamilyen fájdalommal?
 • Milyen gyakran lehet ezt az eljárást végeztetni?
 • Miért válaszd az Airflow fogpolírozást? Ez az eljárás az eddigi leggyengédebb és leggyorsabb fogpolírozási technika. Az Airflow polírozás fájdalommentes, gyors tisztítási módszer. Mivel ez a módszer nem igényel hőt vagy a fogak rezgetését, az Airflow polírozás ideális azok számára, akiknek érzékenyebb a foga az átlagnál.

 • A nehezen elérhető helyeken nyújt megoldást a fogak professzionális rendelői megtisztítására. Fogkőszedés után a szemmel nem látható kisebb résekben tapadt maradékokat és baktériumokat alaposan kitisztítja.

 • Nem, sőt inkább kellemes bizsergető érzés. Amennyiben Airflow kezelésre kerül sor, választhatsz különböző gyümölcsös ízesítések közül.

 • A túlzott polírozás (heti rendszerességgel) nem ajánlott, mert elkoptathatja a fogzománcot és ezáltal érzékennyé válhatnak fogaid. De a féléves szűrés és fogkőeltávolítás kifejezetten ajánlott.

Fogászati héjak

Porcelán héj
A porcelánhéjak, a fogtechnika által egyénre készített vékony rétegek, amelyeket a fogorvos a fogakra ragaszt. Szabálytan formájú, elkopott, letöredezett vagy elszíneződött fogak esztétikája és funkcionális korrekciójára a lehető legalkalmasabb megoldást nyújt a héj. Nagy előnye a porcelán héjaknak, hogy foganyag veszteség nélkül, vagy minimális foganyag veszteséggel (egy speciális anyaggal történő ecseteléssel, érdesítéssel) elkészíthető.
Hasonlít egy fél koronához, azonban attól lényegesen vékonyabb!

ONLINE BEJELENTKEZÉS

 • Mi a héj?
 • Kinél lehet alkalmazni a héjakat?
 • Mi a különbség a héj és a korona között?
 • A héj egy vékony porcelán lapocska, ami illeszkedik a fog elülső felszínéhez. A porcelán héj fogtechnikai laborban készül, ezért előzetesen kialakítjuk a héj helyét. Ez azt jelenti, hogy a fog felszínét picit felérdesítjük és nyálmentesítjük, ami teljesen fájdalommentes, mert helyi érzéstelenítést alkalmazunk.

 • Bizonyos esetekben nem lehet alkalmazni, pl.: nagymértékű fogszuvasodás, fogínygyulladás vagy ínybetegségek, mélyharapás, illetve azoknál, akik krónikus fogcsikorgatásban szenvednek.

 • Héjakkal elsődlegesen esztétikai hibákat korrigálunk (fogszínt, fogméretet, kisebb fogtengely módosításokat). A koronákkal hasonló korrekció érhető el, viszont ott a fog nagyobb részét le kell csiszolni, amire a végleges héjaknál nagyságrendekben vastagabb korona készül.

Fogszabályozó készülékek

Hagyományos rendszerű fogszabályozó készülékek
A hagyományos, rögzített rendszerű fogszabályozó készülékekkel még a legnagyobb mértékű torlódás is jelentős eredménnyel kezelhető. Hatékonysága abban rejlik a többi készülékkel szemben, hogy a torlódott fogakra nagyobb erőt lehet vele kifejteni. Fogszabályzó kezeléssel a fogszabályozó szakorvos instrukciói alapján helyreállíthatóak a harapási rendellenességek, a fogak funkciója és esztétikája.

Átlátszó sínes fogszabályozó készülékek
Észrevétlen, mégis kíméletes gyors, precíz és modern megoldást jelent a rendezetlen fogsorokra. Ez az esztétikus megoldás alig pár hónap alatt tökéletes fogsort eredményez számodra.

 

ONLINE BEJELENTKEZÉS

 • Átlátszó sínes fogszabályozás
 • Készítése számítógépes tervezés alapján
 • A készülék használata, tisztítása
 • Kivehető fogszabályzó típusok
 • Rögzített fogszabályzók
 • Ezt az eljárást a már maradandó fogak esetén alkalmazzuk. Az átlátszó síneket napi 23-24 órán át, folyamatosan viselni kell. Mivel a sín tökéletesen illeszkedik az egyén fogaira, így külső szemlélő számára láthatatlan. Egy sínt 2 hétig kell viselni, az étkezések és az italfogyasztás kivételével folyamatosan. Étkezéskor és fogmosáskor értelemszerűen a készülék(ek)et el kell távolítani a szájból. A fogakat és a készüléket is minden egyes étkezés után meg kell mosni, a megfelelő szájhigiénia érdekében, mivel a baktériumok könnyen megtapadnak a fogszabályozó sínben.

 • Fogorvosunk nagyon pontos szilikon lenyomatot vesz a fogsorokról, majd ezt továbbítja laborunknak a páciens fotóival és röntgenjeivel együtt. A lenyomatokat digitalizáljuk. Fogorvosunk kezelési terve, illetve a lenyomatok alapján a labor készít egy fogmozgatási tervet, amely egy 3D-s (virtuális) kezelési terv, ezt lépésről lépésre bemutatja, hogyan fognak mozogni a fogak a kezelés elejétől a végéig. Ezen az orvos természetesen változtathat a saját és/vagy páciense igényeinek megfelelően és a cég technikusai elkészítik a kívánt változtatásokat a virtuális terven is. Ha a fogmozgatási virtuális terv végleges, a labor előre legyártja az összes sínt, majd és indulhat is a kezelés. A teljes procedúra körülbelül 4-6 hónapot vesz igénybe. Ennek a készülékrendszernek vannak bizonyos korlátai, mivel nem minden fogmozgatás végezhető el vele, így elsősorban az egyszerűbb fogszabályozási eltéréseknél lehet használni. A sikeres kezelés érdekében, mivel egy kivehető készülékről van szó, a paciens részéről igen nagy együttműködésre van szükség! A készülékrendszer pár napos megszokást igényel az Önök részéről.

 • A készülék tisztítása során naponta legalább egyszer fogkefével és fogkrémmel (kézben!) alaposan meg kell mosni a készüléke(ke)t, célszerű többször is, de legalább átöblíteni, nyálmentesíteni. Evésnél vagy ivásnál a készüléket a szájból ki kell venni! (mentes vizet lehet inni vele). Étkezés után mindig fogat kell mosni és utána lehet visszahelyezni a szájba.

  Abban az esetben, ha készülék viselésével bármilyen probléma jelentkezik (tör, nyom, szúr, vág, nem lehet felhelyezni, kifejezetten fáj valamelyik fog, stb.) haladéktalanul keresd fel kezelőorvosod! Ellenkező esetben a fogak, illetve a harapás visszamozdulása következhet be. Amennyiben biztosabbnak tartod, hogy az ütemezést a fogorvosunk felügyelje, erre is van lehetőség, így a kezelés alatt folyamatos kontroll alatt leszel tartva.

 • A kivehető fogszabályzót főként fiatal korúaknál, gyerekeknél alkalmazunk. Ezek a mai modern technikának köszönhetően sokféle színben és mintában kérhetők. Ezeket alvás közben, éjszaka kell viselni, amihez nagyon gyorsan hozzá lehet szokni. A rögzített fogszabályozóval szemben a kivehető fogszabályzó nagy előnye, hogy befolyásolható vele az izmok és állcsont növekedése, és elérhető velük a fogak döntése is. Megfelelő hordási idővel, egész hamar szép eredményeket lehet elérni a kivehető fogszabályzóval.

 • A rögzített fogszabályzót a fogakra rögzítjük, ami a kezelés végéig a fog elülső (ajak felöli) részén marad. Esztétikai szempont szerint, két nagy típusát különböztetjük meg:
  - fém fogszabályzó és
  - porcelán fogszabályzó
  Ez utóbbi nagy előnye, hogy a fog színéhez nagyon hasonlít, így alig észrevehető. A rögzített fogszabályozót maradandó fogak esetén alkalmazzuk. A megfelelő tisztítását és szájhigiéné elengedhetetlen a kezelés alatt. Étkezések után kötelező a fogmosás, mivel a fogszabályzóba könnyen beletapad az ételmaradék. Ajánlatos interdentális fogkefe alkalmazása. Gyakran szükséges a sikeres eredmény érdekében bölcsességfogak eltávolítása.

 • Hogyan foglaljak időpontot?
 • Milyen fogászati szolgáltatásokat kérhetek?
 • Hol tudok egyszerűen parkolni?
 • Mivel fizethetek?
 • Hogyan foglaljak időpontot?


  Annak érdekében, hogy látogatásod szuper gyors és hatékony legyen, megpróbáljuk pontosan ütemezni fogorvosaink és higiénikusaink menetrendjét. Csapatunk minden tagja professzionális munkát végez az adott területén. Bízunk benne, hogy bárkihez is kerülsz, elégedett leszel. Ha van egy konkrét fogorvos vagy higiénikus, akit meg akarsz látogatni, hívj minket a +36 20 499 9900 telefonszámon, és mi gondoskodunk róla, hogy Neked is megfelelő időpontot találjunk.

   

 • Milyen fogászati szolgáltatásokat kérhetek?


  Teljes körű szolgáltatást nyújtó Budapesti fogorvosi stúdiónk számos megelőző, helyreállító és kozmetikai fogászati szolgáltatást kínál.

 • Hol tudok egyszerűen parkolni?


  A tőlünk 30 méterre levő Corvin pláza parokolójában kényelmesen találsz helyet, ahol 1 óra díjmentes.

 • Mivel fizethetek?


  Készpénzzel, illetve bankkártyával is.

  Az alábbi egészségpénztári kártyáddal is fizethetsz:

  OTP, Prémium, MedicinaTEMPO, MKB-Pannonia, Allianz Hungária, Dimenzió, Generali, Izys, Vasutas, Vitamin, Életút Egészség- és Önsegélyező Pénztár; Herendi Porcelánmanufaktúra Rt., Új Pillér, Danubius Gyógyüdülők Egészségpénztára, Aranykor Országos Önkéntes Egészségpénztár, AXA Önkéntes Egészségpénztár, Patika Önkéntes Kölcsönös Egészségpénztár

  Bizonyos kezeléseket OTP-, MKB- és K&H SZÉP kártyáddal is fizetheted.

   

smileterminal elerhetoseg